KEK
Fillimi / Institucionet (faqe 535)

Institucionet

Ministri Zharku nënshkroi Udhëzimin Administrativ për dhënien e provimit për ndërrimin e patentë shoferit të huaj

Ministri i Infrastrukturës Lutfi Zharku, ka nënshkruar Udhëzimin Administrativ (MI) Nr. 16/2017 për dhënien e provimit për ndërrimin e patentë shoferit të huaj. Me këtë Udhëzim Administrativ rregullohet procedura për dhënien e provimit për ndërrimin e patentë shoferit të huaj, në patentë shoferë të Republikës së Kosovës me përjashtim të ...

Më shumë...

Ushtrimi fushor “Mirusha 2017” mbahet më 11 dhe 12 korrik

Ushtrimi fushor “Mirusha 2017”,  do të mbahet më 11 dhe 12 korrik dhe për mbajtjen e këtij ushtrimi janë bërë të gjitha përgatitjet nga ana e Komunës së Malishevës dhe Agjencionit për Menaxhimin e Emergjencave (AME). Ushtrimi do të bëhet me qëllim të vlerësimit të kapaciteteve reaguese në rastet emergjente ...

Më shumë...

Ministri Zharku takoi ambasadorin Italian në Kosovë Piero Cristoforo Sardi

Ministri i Infrastrukturës, Lutfi Zharku, priti në takim ambasadorin Italian në Kosovë, Piero Cristoforo Sardi. Në këtë takim, u bisedua rreth organizimit të pjesëmarrjes së delegacionit të Republikës së Kosovës në Samitin e Ballkanit Perëndimor 2017 në Trieste. Pjesëmarrës në këtë samit do të jetë edhe ministri i Infrastrukturës, Lutfi ...

Më shumë...

Ministri Zharku dhe kryetari Veliu vizituan punimet në zgjerimin e rrugës Prishtinë – Besianë

Ministri i Infrastrukturës, Lutfi Zharku dhe kryetari i Komunës së Besianës Agim Veliu,  vizituan punimet të cilat janë duke u realizuar në zgjerimin dhe asfaltimin e rrugës nacionale N25, Prishtinë – Besianë. Me këtë rast Ministri Zharku theksoi: ”Me kryetarin Veliu po i inspektojmë punimet në zgjerimin e rrugës Nacionale ...

Më shumë...

Inspektohen punimet në stadiumin e qytetit në Malishevë

Stadiumi i qytetit në Malishevë, pritet të bëhet gati për sezonin e ri të garave, ku ekipi i futbollit nga Malisheva, garat do ti zhvilloj në këtë stadium e jo në stadiume të komunave fqinje. Po ashtu, është duke u punuar ne ndërtimin e shtigjeve të atletikës. Këto punime i ...

Më shumë...

Ka përfunduar vaksinimi dhe dehelmentalizimi i qenve shtëpiak

Këto ditë ka përfunduar procesi i vaksinimit dhe dehelmantizimit të qenve shtëpiak, në territorin e Komunës së Malishevës. Kështu ka njoftuar, drejtori i Drejtorisë për Bujqësi, Murat Hoxha, sipas të cilit, ky proces ka përfunduar me sukses dhe janë vaksinuar rreth 1500 qen, të cilët kanë pronarë dhe mbahen në ...

Më shumë...

Apel për parandalimin e zjarreve

Drejtoria për Mbrojtje dhe  Shpëtim në komunën e Malishevës, lëshon këtë Komunikatë Sensibilizuese: Me që kemi hyrë në sezonin e temperaturave të larta dhe sezonin e korrje shirjeve, përmes kësaj komunikate apelohen të gjithë qytetarët e Komunës së Malishevës, që të rrisin kujdesin sidomos në aspektin e sigurisë dhe mbrojtjes ...

Më shumë...

Mbi 1 milion euro investime për ujësjellësin në 10 fshatra të Klinës

Komuna e Klinës, në bashkëpunim me Organizatën qeveritare Zvicerane CDI dhe Qeverinë e Kosovës, janë duke realizuar projektin e ujësjellësit në 10 fshatra të Komunës së Klinës të cilat kanë probleme më ujësjellës e për të cilat do të investohen mbi 1 milion euro. Behët fjale për rregullimin dhe riparimet ...

Më shumë...

Ministri Zharku inspektoi zhvillimin e punimeve të Autostradës Prishtinë- Shkup

Ministri i Infrastrukturës, Lutfi Zharku inspektoi zhvillimin e  punimeve të cilat po zhvillohet në ndërtimin e Autostradës Prishtinë- Shkup. Gjatë kësaj vizite, për dinamikën e punimeve u njoftua nga përfaqësuesit e kompanisë “Bechtel & Enka”, ndërsa të pranishëm ishin edhe përfaqësuesit e kompanisë mbikëqyrëse “ Hill International”.

Më shumë...

Asfaltohet rruga e lagjes ,,Bakaja” në Shtupel të Klinës

Projektet në infrastrukturën rrugore të pushtetit lokal në Klinë, janë shtrirë edhe në fshatin Shtupel të Klinës. Lagja “ Bakaja”, është bërë më rrugë të asfaltuar. Në përurimin e rrugës ka qenë edhe kryetari i Komunës së Klinës, Sokol Bashota i cili ka uruar banorët për këtë projekt shumë të ...

Më shumë...

Komuna e Skenderajt ka mbajtur dëgjime buxhetore

Duke ofruar pjesëmarrjen e qytetarëve në procesin e hartimit të buxhetit, Komuna e Skenderajt ka filluar mbajtjen e dëgjimeve buxhetore. Nënkryetari i Komunës së Skenderajt Fadil Nura bashkë ne drejtorët e drejtorive komunale kanë marrë propozimet për projekte nga dy lokalitet Çirez dhe Runik. Qytetarët pjesëmarrës në dëgjimet buxhetor kanë ...

Më shumë...

92,9 % e maturantëve kaçanikas kalojnë testin e maturës

Maturantët nga Komuna e Kaçanikut janë treguar mjaft të suksesshëm në testin e maturës, të cilin provim e kanë kaluar 92,9 %  e maturantëve në Kaçanik. Drejtori për Arsim dhe Kulturë në Komunën e Kaçanikut Enver Kamishi, është ndarë i kënaqur me rezultatet e arritura të testit të maturës të ...

Më shumë...

Komuna e Skenderajt ndër komunat më të mira sipas vlerësimeve të Auditorit të Përgjithshëm

Zyra e Auditori të Përgjithshëm e ka vlerësuar pozitivisht punën e Komunës së Skenderajt në aspektin e pasqyrave financiare vjetore për vitin 2016 dhe menaxhimit të parasë publike të qytetarëve, duke dhënë Opinion të modifikuar me theksim të çështjes. Sipas vlerësimeve të këtij institucioni, pasqyrat financiare vjetore të Komunës së ...

Më shumë...

Përfundon ndërrimi i gypit kryesor furnizues me ujë të pijshëm për qytetin e Skenderajt

Në orët e pasdites së të martës kanë përfunduar punimet në ndërrimin e gypi kryesor furnizues me ujë për qytetin e Skenderajt. Gypi i ri i vendosur do të zgjidhë përfundimisht problemin e furnizimit me ujë për qytetin e Skenderajt, në veçanti për lagjet 2 dhe 3 që kanë pasur ...

Më shumë...

Ministri Zharku dhe kryetari Haziri nënshkruan memorandum mirëkuptimi për financimin e projekteve infrastrukturore në Gjilan

Ministri i Infrastrukturës Lutfi Zharku dhe kryetari i komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri nënshkruan memorandum mirëkuptimi, për financimin e projekteve infrastrukturore në komunën e Gjilanit. Qëllimi i këtij Memorandumi është financimi i projekteve infrastrukturore si dhe përcaktimi i obligimeve të Ministrisë së Infrastrukturës dhe komunës së Gjilanit për asfaltimin e ...

Më shumë...

77.72 % e maturantëve në Malishevë e kanë kaluar testin e maturës

Testin e Maturës Shtetërore, në komunën e Malishevës, e kanë kaluar 77.72 përqind e maturantëve të cilët i janë nënshtruar këtij testi. Kështu ka njoftua, Drejtoria për Arsim dhe Edukim (DAE) në Komunën e Malishevës. me këtë rast, DAE në Malishevë, uron nxënësit, prindërit dhe mësimdhënësit për suksesin e arritur. ...

Më shumë...