valamobile
mbpzhr grante
kek
MIT
Airport Adem Jashari
Fillimi / Institucionet (faqe 481)

Institucionet

Kryetari Gashi priti përfaqësuesin e USAID-it, James Hope

Kryetari i komunës së Kastriotit Xhafer Gashi, priti sot drejtorin e Misionit të USAID-it për Kosovë James Hope. Ky takim kishte për temë përurimin e katër projekteve të  implementuara, të cilat janë financuar nga USAID përmes programit “Të Avancojmë Kosovën së Bashku” në bashkëfinancim nga Komuna e Kastriotit. Kryetari Gashi ...

Më shumë...

Ministri Zharku dhe kryetari i Istogut nënshkruan memorandum mirëkuptimi

Në vazhdën e aktiviteteve, që kanë për qëllim zhvillimin e rrjetit të infrastrukturës së vendit, ministri i Infrastrukturës, Lutfi Zharku dhe kryetari i Komunës së Istogut, Haki Rugova, nënshkruan sot Memorandumin e mirëkuptimit për financimin e projekteve infrastrukturore në komunën e Istogut, me të cilin njëkohësisht përcaktohen edhe obligimet e ...

Më shumë...

Kosova do të themelojë Fondin për Industrinë e Filmit

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Shala, i shoqëruar nga drejtori i Qendrës Kinematografike të Kosovës, Arben Zharku, kanë zhvilluar një takim me ministrin e Financave, Avdullah Hotin, me të cilin kanë biseduar për realizimin e një fondi shtesë për Qendrën Kinematografike të Kosovës, në vlerë prej 250 mijë ...

Më shumë...

MKRS-ja e subvencionon xhudon me 135 mijë euro

Në vazhdën e nënshkrimit të memorandumeve të bashkëpunimit me federatat e sportit të Kosovës, Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, ka nënshkruar memorandum me Federatën e Xhudos, me çka këtë federatë e ndihmon me 135 mijë euro. Drejtuesit e FXHK-së, e vlerësuan bashkëpunimin me MKRS-në si shumë pozitiv, ndërsa nënshkrimin ...

Më shumë...

Rruga Nacionale N2 është liruar për qarkullim

Si pasojë e rrëshqitjes së gurëve ishte mbyllur për qarkullim rruga Nacionale N2, në Grykë të Kaçanikut (tek muri mbrojtës me gabiona). Mirëpo, tani, me përkujdesje të kompanisë së mirëmbajtjes, që i ka vendosur shenjat e sinjalizimit dhe ka siguruar pjesën e rrugës ku ka ndodhur rrëshqitja, është liruar për ...

Më shumë...

Repelimi i kafshëve vazhdon të enjten më 17 mars, në Pagarushë dhe Gurishtë të Malishevës

Njoftohen banorët e Pagarushës dhe Gurishtës të komunës së malishevës, se repelimi i kafshëve në këto  vendbanime, do të bëhet të enjten më 17 mars 2016. Repelimi i kafshëve, bëhet në kuadër të luftimit dhe parandalimit të etheve hemorragjike krime kongo, prandaj luten të gjithë ata që kanë kafshë shtëpiake, ...

Më shumë...

Që nga muaji Janar Komuna e Rahovecit ka nisur shpërndarjet e faturave të Tatimit në Pronë

Komuna Rahovec

Drejtoria për Buxhet dhe Financa e komunës së Rahovecit, sektori i Tatimit në Pronë, njofton të gjithë qytetarët se ka nisur shpërndarja e faturave të Tatimit në Pronë dhe pritet që deri me datën 30 Mars të bëhet shpërndarja në gjithë territorin e Komunës së Rahovecit. Faturat në gjithë territorin ...

Më shumë...

Mobilizohen DKRS-të dhe artistët për zgjidhjen e problemeve të teatrove

Me nismën e Drejtorisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit në Ferizajt, sot në këtë qytet u takuan drejtorët e drejtorive të qendrave më të mëdha të Kosovës, për të diskutuar një numër të madh problemesh që lidhen me funksionalizimin e teatrove të qyteteve. Drejtorë të drejtorive nga Ferizaj, Gjilani, Mitrovica, ...

Më shumë...

Ministri i Infrastrukturës dhe kryetari i Vitisë nënshkruan memorandum mirëkuptimi

Ministri i MI-së, z. Lutfi Zharku ka pritur të martën kryetarin e Vitisë, z. Sokol Haliti, me ç’rast nënshkruan Memorandum mirëkuptimi për financimin e projekteve infrastrukturore në Komunën e Vitisë. Ky memorandum ka për qëllim financimin e asfaltimit të rrugës në fshatin Devajë dhe Radivojcë, asfaltimin e rrugës në fshatin ...

Më shumë...

Ministri i Infrastrukturës nënshkruan Memorandum mirëkuptimi me Komunën e Gjilanit

Ministria e Infrastrukturës

Në vazhdën e aktiviteteve, që kanë për qëllim zhvillimin e rrjetit të infrastrukturës së vend, ministri i Infrastrukturës, Lutfi Zharku dhe kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri, nënshkruan në Prishtinë Memorandumin e mirëkuptimit për financimin e projekteve infrastrukturore në komunën e Gjilanit, me të cilin njëkohësisht përcaktohen edhe obligimet ...

Më shumë...

MKRS-ja dha 799 mijë euro për katër federata

Në vazhdën e nënshkrimit të memorandumeve të bashkëpunimit me federatat e sportit të Kosovës, Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, ka nënshkruar memorandume të tilla me Federatën e Shenjëtarisë (78 mijë euro), Hendbollit (295 mijë euro), Volejbollit (146 mijë euro) dhe Basketbollit (280 mijë euro), me çka këto federata, në ...

Më shumë...

Edhe në Mitrovicë u mbajt “Java Ndërkombëtare e Parasë”

Në organizim të BQK-së dhe organizatës ndërkombëtare Child and Youth Finance International dhe  në prani të kryetarit të komunës së Mitrovicës, Agim Bahtiri dhe Guvernatorit të BQK-së, Bedri Hamza, në Shkollën e Mesme Ekonomike “Hasan Prishtina” u mbajt “Java Ndërkombëtare e Parasë”. Qëllimi i organizimit të këtij aktiviteti, ishte informimi ...

Më shumë...

Komuna e Mitrovicës do të mbështes Shoqatën e të verbërve

Përfaqësues e shoqatës së të verbërve të Kosovës dhe asaj ndërkomunale të Mitrovicës, me në krye Mexhit Foniqin dhe Skender Kerollin, janë pritur nga kryetari i komunës së Mitrovicës Agim Bahtiri, me ç’rast diskutuan për mundësinë e zgjidhje së problemeve të shumta me të cilat kjo kategori po ballafaqohet në ...

Më shumë...

Repelimi i kafshëve, vazhdon të mërkurën në Bellanicë, Temeqinë dhe Kërvasari

Njoftohen banorët e fshatrave Bellanicës, Temeqinës dhe Kërvasarisë të komunës së Malishevës, se repelimi i kafshëve në këto  vendbanime, do të bëhet të mërkurën me 16 mars 2016. Repelimi i kafshëve, bëhet në kuadër të luftimit dhe parandalimit të etheve hemorragjike krime kongo, prandaj luten të gjithë ata që kanë ...

Më shumë...

Në Rahovec legalizohen dy objekte të ndërtuara pa leje, me kërkesë të pronarit

Zyra e legalizimit të ndërtimeve pa leje, e cila vepron në kuadër të Drejtorisë për Urbanizëm, Planifikim Hapësinor dhe Mjedis në Rahovec, ka legalizuar dy objekte të ndërtuara pa leje, me kërkesë të pronarit të Kompanisë ” Venera – D “,  gjegjësisht objekte me sallona mobilesh, pronar i të cilëve ...

Më shumë...

Mbahet mbledhja e radhës e Komitetit për Politik dhe Financa në komunën e Rahovecit

Nën kryesimin e z.Nahit Elshani, kryesus i Kuvendit Komunal të Rahovecit dhe në prezencën e z.Xhemali Haxhimustafa, nënkryetar i Komunës dhe anëtarëve të tjerë të KPF-së, u mbajt mbledhja e radhës e këtij komuniteti. Për këtë mbledhje kryesuesi Elshani, kishte paraparë gjashtë pika të rendit të ditës: Aprovimi i procesverbalit ...

Më shumë...