kek
Airport Adem Jashari
MIT
Fillimi / Institucionet (faqe 479)

Institucionet

KK i Malishevës nuk ka miratuar projekt buxhetin 2017-2019

Kuvendi i Komunës së Malishevës, të premten ka mbajtur seancën e dhjetë të rregullt, në të cilën është shqyrtuar në lexim të dytë, projekt buxheti komunal 2017-2019. Anëtarët e Kuvendit të Komunës, me shumicë të votave, nuk e kanë miratuar këtë projekt buxhet. Nga 30 anëtar prezent që ishin në ...

Më shumë...

Një delegacion nga Sunderni po qëndron në Malishevë

Nga e premtja, në Komunën e Malishevës, po qëndron një delegacion nga qyteti i Sundern-it nga Gjermania. Këtij delegacioni po i prinë i pari i Sundernit, z.Rahpl Brodel, i shoqëruar edhe nga drejtori për arsim i këtij qyteti dhe përgjegjësi për menaxhimin e ujërave. Delegacioni, është pritur nga i pari ...

Më shumë...

Edhe ketë vite është mbajt festivali i fëmijëve ,,Ardhmëria’’ në Deçan

Pikërisht në ditën ndërkombëtare të paqes në botë, në pallatin e Kulturës ,,Jusuf Gërvalla’’ në Deçan, për herë të dytë është mbajte festivali mbar kombëtarë për fëmijë ,,Ardhmëria’’. Ky festival mbarëkombëtar i këngës për fëmijë, që për historinë e qyteti të Deçanit, ka hapë një faqe të re dhe shumë ...

Më shumë...

Fshati Sllapuzhan u bë me shkollë të re

Kryetari i komunës së Suhartekës Sali Asllanaj të premten mori pjesë në ceremoninë solemne për hapjen e shkollës së mesme të ulët në Sllapuzhan. Të pranishëm ishin edhe ministri i MASHT-it z.Arsim Bajrami dhe ministri i punëve të jashtme z.Enver Hoxhaj. Kryetari Asllanaj falënderoj Qeverinë e Kosovës përkatësisht Ministrinë e ...

Më shumë...

Dita e pestë e festarit – Defileu dhe Festari i traditës dhe prodhimeve bujqësore

Në kuadër të aktiviteteve të Festës së rinisë dhe qytetarëve “Festari 2016” në Suharekë, është organizuar defileu tradicional rrugës kryesore të qytetit. Pjesë e këtij defileu ishin anëtarë të të gjitha Shoqërive Kulturo-artistike të Komunës së Suharekës, Institucione shkollore, OJQ, Klube sportive dhe Shoqata të ndryshme suharekase. Ndërkaq pas defileut ...

Më shumë...

Draft-Strategjia e Energjisë 2016-2025 diskutohet me palë të interesit

Në ambiente të  Ministrisë së Zhvillimit Ekonomik është mbajtur punëtoria ku është diskutuar draft Strategjia e Energjisë e Republikës së Kosovës 2016-2025. Ekipi për hartimin e draft Strategjisë, prezantoi bazën e analizave dhe metodologjinë e identifikimit të objektivave dhe masave për arritjen e tyre. Palët e përfshira në komentim  gjithashtu ...

Më shumë...

Interesimi për të rinjtë në nivel lokal

Kryetari i komunës së Shtimes, z. Naim ismajli, ka pritur në takim z. Salih Morina, znj. Shukrie Bytyqi- anëtarë të Komisionit për Arsim, Shkencë, Teknologji, Kulturë, Rini dhe Sport në kuadër të Kuvendit të Kosovës, të shoqëruar  nga  z.Shaip Goxhuli-nga Administrata e Kuvendit të Kosovës, z. Driton Selmanaj dhe z. ...

Më shumë...

Vazhdon asfaltimi i rrugëve në Makërmal të Skenderajt

Ka vazhduar edhe të enjten asfaltimi i rrugëve në lagjet e fshatit Makërmal të komunës së Skenderajt. Lagjet Ahmeti, Goxhuli dhe Asllani janë bërë me rrugë të asfaltuara falë investimeve që po bënë Komuna e Skenderajt në ngritjen e cilësisë së jetës për banorët e fshatrave dhe lagjeve në gjithë ...

Më shumë...

Po vazhdon Festari në Suharekë

E veçanta e ditës së katërt të Festarit që po mbahet në komunën e Suharekës, ka qenë Koncerti recital i muzikës klasike i cili u mbajt për herë të parë në Festar dhe është përcjellur nga një numër i madh i të pranishmëve. Koncerti recital u shfaq nga solistja Rie ...

Më shumë...

Është mbajt mbledhja e IX-të e rregullt e Asamblesë Komunale në Deçan

Bazuar në nenin 43.1 dhe  nenin të Ligjit për Vetëqeverisje Lokale Nr.03/L-040  dhe nenin 38 të Statutit të Komunës së Deçanit, të enjten është majtë mbledhjen e rregullt. Për këtë mbledhje ishte parapa ky rend pune: Shqyrtimi dhe miratimi i procesverbalit nga mbledhja e kaluar, Shqyrtimi  dhe miratimi i projekt-buxhetit ...

Më shumë...

Me 25 vota pro dhe 6 kundër u miratua buxheti për vitin 2017

Pas një debati rreth dy orësh për miratimin e të hyrave dhe të dalave të buxhetit të komunës së Suharekës për vitin 2017, këshilltaret komunal me 25 vota pro dhe 6 kundër, e kanë miratuar buxhetin për vitin e ardhshëm, në Mbledhjen e IX të Asamblesë komunale në Suharekë. Para ...

Më shumë...

Buxheti i Komunës së Skenderajt për vitin 2017 do të jetë rreth 12 milion euro

Kuvendi komunal i Skenderajt në seancën e rregullt të muajit shtator sot ka miratuar buxhetin për vitin 2017 i cili kap shifrën prej 11.932.216 euro. Më këtë rast, Nënkryetari i Komunës së Skenderajt Fadil Nura, para anëtarëve të Kuvendit ka prezentuar objektivat e realizimit të buxhetit, duke u ndaluar në ...

Më shumë...

Mirënjohje për komunën e Shtimes nga organizata POLIS

Organizata POLIS në kuadër të Programit DemoPOLIS i mbështetur nga Programi Promovimi i Shoqërisë Demokratike (DSP), që financohet nga Zyra Zvicerane për Bashkëpunim në Kosovë (SCO-K) dhe menaxhohet nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF)”, është duke vazhduar implementimin e projektit monitorimi i Qeverisjes Lokale në Komunën e Shtimes Si ...

Më shumë...

YMCA Kosova, Evorpa , Bota me Projekt të veçantë për të ardhmen e rinis se Junikut dhe më gjerë

Në vizitë në Komunën e Junikut ishin përfaqësues nga organizata YMCA Kosova, YMCA Evrope, YMCA World. Këta u pritën nga Kryetari i Komunës së Junikut z. Agron Kuçi i cili i njoftoj me te arriturat dhe synimet për te ardhmen e Komunës së Junikut. Ndërsa përqafuesit nga organizata ne fjalë ...

Më shumë...

Zbulohet busti i Profesorit Idriz Barani

Ogranizuar nga Komuna e Skenderajt, shkolla “Idriz Barani” në Klinë të Eperme dhe familja Barani, sot u mbajt ceremonia e zbulimit të bustit të profesorit dhe veprimtarit Idriz Barani. Kjo ceremoni u organizuar në ambientet e shkollës fillore në Klinë të Epërme që mban emrin e këtij përsonaliteti të shquar ...

Më shumë...

Kuvendi i të Rinjve, mbajti mbledhjen e gjashtë të radhës

Kuvendi i të Rinjve të Malishevës, i drejtuar nga kryetari i saj, Lulzim Buzhala, ka mbajtur të enjten mbledhjen e gjashtë të rregullt, ku janë diskutuar një varg çështjesh, që kanë të bëjmë me rininë dhe planifikimet e këtij kuvendi për projektet e ardhshme. Në këtë mbledhje, u diskutua për ...

Më shumë...