MIT KS
Fillimi / Institucionet (faqe 477)

Institucionet

Kryetari Kuçi dhe Ministri Lekaj, bënë përurimin e punimeve në rrugën Junik – Jasiq-Gjocaj-Livadhi i Madh

Kryetari i komunës së Junikut  Agron Kuçi dhe Ministri i Infrastrukturës Pal Lekaj, zyrtar dhe qytetar të komunës se Junikut, të mërkurëbn bënë përurimin e punimeve në rrugën Junik – Jasiq-Gjocaj-Livadhi i Madh. Kryetari Kuçi falënderoj ministrin Lekaj për përkrahjen në fillimin e punimeve në këtë projekt, duke kërkuar nga ...

Më shumë...

MINISTRI LEKAJ VIZITOI KOMUNËN E JUNIKUT SI DHE INAUGUROI RRUGË TË REJA NË JUNIK E DEÇAN

Ministri i Infrastrukturës, Pal Lekaj vizitoi komunën e Junikut ku u prit nga kryetari i kësaj komune Agron Kuçi. Në këtë takim u bisedua për vazhdimin e bashkëpunimit në mes të Ministrisë së infrastrukturës dhe komunës së Junikut për ndërtimin e rrugëve të reja në këtë komunë. Pas këtij takimi ...

Më shumë...

Ministri Lekaj bashkë më kryetarin Cacaj nisi ndërtimin e dy rrugëve të reja në fshatin Gllogjan të Deçanit  

Ministri i Infrastrukturës rrugore Pal Lekaj ka qëndruar të mërkurën në Deçan ku bashkë më kryetarin në detyrë të Deçanit Sami Cacaj dhe me bashkëpunëtorë kanë bërë inaugurimin e fillimit të punimeve në rrugët Gazmend,  Agron dhe Arton Mehmetaj si dhe Shpend Malaj në fshatin Gllogjan të Deçanit. Në fillimin ...

Më shumë...

Hapet panairi artizanal në Malishevë

Në Malishevë, është hapur panairi artizanal, tashmë tradicional, i cili do të qëndroj dy ditë. Në këtë panair, marrin pjesë kryesisht gratë, të cilat janë të organizuara në shoqatat e grave dhe prezantojnë në këtë panair, veshjet dhe ushqimet tradicionale. Panairin e ka vizituar edhe i pari i komunës së ...

Më shumë...

MINISTRI LEKAJ PRITI NË TAKIM KRYETARIN E ODËS EKONOMIKE TË KOSOVËS SAFET GËRXHALIU

Ministri i Infrastrukturës, Pal Lekaj priti në një takim kryetarin e Odës Ekonomike të Kosovës (OEK-ut), Safet Gërxhliu me bashkëpunëtorë. Në këtë takim u bisedua për vazhdimin e bashkëpunimit në mes të Ministrisë së Infrastrukturës dhe Odës Ekonomike të Kosovës. Ministri Lekaj e falënderoi delegacionin e OEK-ut për vizitën dhe ...

Më shumë...

MINISTRI I INFRASTRUKTURËS VIZITOI DY PROJEKTE RRUGORE TË KOMUNËS SË BURIMIT

Ministri i Infrastrukturës, Pal Lekaj i shoqëruar nga kandidati për kryetar të komunës së Burimit (Istogut) Gani Dreshaj dhe deputeti Bekë Berisha, inspektoi dy projekte rrugore të kësaj komune të cilat do të rikonstruktohen. Gjatë kësaj vizite, ministri Lekaj, vizitoi rrugën Lubozhdë-Lug i Butë në gjatësi prej 18 kilometrash. Gjatë ...

Më shumë...

Në Deçan u diskutua tema Barazia Gjinore dhe të drejtat e femrave në vendimmarrje

Barazia Gjinore dhe të drejtat e femrave në vendimmarrje, kjo ishte temë e diskutimit në një takim të përbashkët mes KFOR-it Italinë konkretisht LMT-së, përfaqësuesve të policisë së Kosovës nga Stacioni Policor në Deçan dhe zyrtarëve komunal. Një takim i tillë është një nismë e mbarë për takimet e radhës  ...

Më shumë...

CERTIFIKOHEN 160 TË RINJ MALISHEVAS

Qendra e Rinisë Malishevë, organizoi ngjarjen përmbyllëse (NDARJËN E CERTIFIKATAVE), të trajnimit,, Për shkathtësi të buta” të zhvilluara me të rinjtë e  tri shkollave të mesme të larta të Komunës së Malishevës. ,,Këto trajnime janë realizuar me 160 të rinj përfitues, me qëllim që të përgatiten me disa njohuri-shkathtësi të ...

Më shumë...

Asfaltohet rruga në Lagjen Drashec dhe fusha sportive në shkollën e Kotlinës

Kanë përfunduar punimet në gërmimin, zgjerimin e trasesë dhe mbushja për rehabilitimin e rrugës me gjatësi 2 kilometra në lagjen Drashec të Kotlinës, ndërsa nga kjo pjesë janë asfaltuar 500 metra të rrugës. Kryetari i Komunës së Kaçanikut Besim Ilazi vizitoi vendpunishten, ndërsa vlerësoi se edhe ky projekt paraqet aktivitetet ...

Më shumë...

Juniku po vazhdon me rregullimin e infrastrukturës rrugore

Komuna e Junikut po vazhdon me rregullimin e infrastrukturës rrugore në tërë territorin e komunës, ky investim po bëhet për të ju mundësuar qytetarëve një lëvizje më të lirë dhe kyçje sa më të lehtë në rrugët nacionale. Investime e tilla nuk kanë munguar as në të kaluarën por nuk ...

Më shumë...

Ministri Gashi priti Kryesuesen e Zyrës së BE-së, Nataliya Apostolova

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, ka pritur në takim Kryesuesen e Zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë- Përfaqësuesen e Posaçme të BE-së, Nataliya Apostolova. Në takim u bisedua rreth bashkëpunimit të MKRS-së me Zyrën e BE-së në Kosovë-PSBE, në fushat specifike, që lidhen me kulturën e trashëgiminë ...

Më shumë...

MINISTRI I INFRASTRUKTURËS VIZITOI PUNIMET PËR SANIMIN E RRËSHQITJEVE TË DHEUT NË RRUGËN R7 NË VETERNIK

Ministri i Infrastrukturës, Pal Lekaj me bashkëpunëtorë, vizitoi punimet që janë duke u zhvilluar për sanimin e rrëshqitjeve të dheut në rrugën  R7, që lidhet me rrugën nacionale M2 në Veternik afër Prishtinës. Gjatë kësaj vizite, ministri Lekaj u informua nga drejtuesit e kompanisë “Bechtel&Enka”, e cila është e angazhuar ...

Më shumë...

Edhe shkolla “17 Shkurti” bëhet me objekt të ri

Në fshatin Banjë, është përuruar objekti i ri i Shkollës Fillore dhe të Mesme të Ulët “17 Shkurti”. Në ceremoninë e përurimit, mori pjesë Kryetari i Komunës së Malishevës, Ragip Begaj, Ministri i Ministrisë së Arsimit, Shyqiri Bytyqi, zv/ministri i Ministrisë së Bujqësisë, Vesel Krasniqi dhe qytetarë të shumtë të ...

Më shumë...

Ministri i Infrastrukturës priti në takim ambasadorin gjerman në Kosovë 

Ministri i Infrastrukturës, Pal Lekaj, priti ambasadorin gjerman në Kosovë  Christian Heldt. Ministri Lekaj fillimisht e falënderoi ambasadorin për vizitën dhe tha se miqtë gjermanë  për ne kanë domethënie të madhe, sepse janë udhërrëfyes të mirë të punës, mirëqenies dhe rezistencës, prandaj edhe pse jemi shtet i ri, ne kemi ...

Më shumë...

“Takimet e Gjeçovit”, rikujtesë e promovim i vlerave tona kulturore e historike

Në Zym të Hasit, nga 12 deri 15 tetor, po mbahet edicioni i 46-të me radhë i manifestimit letrar, kulturor e shkencor “Takimet e Gjeçovit”, në të cilin po mbahen aktivitete të shumta në sferën e kulturës e shkencës. Në këto aktivitete, morën pjesë edhe Presidenti i Republikës së Kosovës, ...

Më shumë...

Komuna e Deçanit është duke punuar në vlerësimin e punëve të përfunduara të kanalizimit të ujarëve të zeza

Në Komunën e Deçanit ka filluar vlerësimi i punimeve të kryera për  kanalizimin e ujërave të zeza. Projekti është financuar nga Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Komuna e Deçanit.  Drejtoria e Urbanizmit, Planifikimit Hapësinor dhe Mbrojtje të Mjedisit  ka emëruar Komisionin për Pranim Teknik të punimeve të realizuara në ...

Më shumë...