Airport Adem Jashari
kek
MIT
Fillimi / Institucionet (faqe 478)

Institucionet

Përurohet Kulla muze e vëllezërve Gërvalla në Dubovik

Nën përkujdesjen e  komunës së Deçanit, në Dubovik është  mbajt manifestim dhe është bërë edhe  përurimi i kullës Muze Jusuf e Bardhosh Gërvalla dhe Oda e Nënës Ajshe. Ky manifestim është mbajt pikërisht në ditëlindjen e Heroit Jusuf Gervalla. Në këtë manifestim ishte i pranishëm edhe Kryetari i komunës së ...

Më shumë...

Festari dita e gjashtë-Turneu ndërkombëtar në Takewondou “Theranda Open 2016”

Këshilli Organizativ i Festës së rinisë dhe qytetarëve “Festari 2016″në Suharekë, ka paraparë që dy ditët e fundit të Festarit të ketë aktivitete kryesisht sportive. Në ditën e gjashtë, të parafundit janë organizuar gara në karate në tekniken Takewondou “Theranda Open 2016”. Garat kanë filluar në ora 10 për  të ...

Më shumë...

Delegacioni nga Sunderni vazhdoi vizitat në Malishevë

Delegacioni nga Sunderni i Gjermanisë, në ditën e dytë të qëndrimit në Malishevë, ka vazhduar vizitat në Malishevë. Gjatë ditës së shtunë, delegacioni nga Sunderni, me në krye kryetarin Ralph Brodel, i shoqëruar nga kryetari i Malishevës, Ragip Begaj, kanë realizuar disa vizita si dhe kanë diskutuar rreth mundësisë së ...

Më shumë...

Festari dita e pestë -Koncerti popullor Revyja e rapsodëve dhe Ekspozita e kolonisë së artistëve

Në orët e pasdites të së premtes, janë organizuar tri evenimente interesante në “Festari 2016” që po mbahet në komunën e Suharekës, Koncerti me këngë e valle popullore që u organizua në Sheshin Fadil Vata, pastaj Revyja e rapsodëve të folklorit “Riza Bllaca” në Shtëpinë e kulturës “Ukë Bytyçi”, ku ...

Më shumë...

KK i Malishevës nuk ka miratuar projekt buxhetin 2017-2019

Kuvendi i Komunës së Malishevës, të premten ka mbajtur seancën e dhjetë të rregullt, në të cilën është shqyrtuar në lexim të dytë, projekt buxheti komunal 2017-2019. Anëtarët e Kuvendit të Komunës, me shumicë të votave, nuk e kanë miratuar këtë projekt buxhet. Nga 30 anëtar prezent që ishin në ...

Më shumë...

Një delegacion nga Sunderni po qëndron në Malishevë

Nga e premtja, në Komunën e Malishevës, po qëndron një delegacion nga qyteti i Sundern-it nga Gjermania. Këtij delegacioni po i prinë i pari i Sundernit, z.Rahpl Brodel, i shoqëruar edhe nga drejtori për arsim i këtij qyteti dhe përgjegjësi për menaxhimin e ujërave. Delegacioni, është pritur nga i pari ...

Më shumë...

Edhe ketë vite është mbajt festivali i fëmijëve ,,Ardhmëria’’ në Deçan

Pikërisht në ditën ndërkombëtare të paqes në botë, në pallatin e Kulturës ,,Jusuf Gërvalla’’ në Deçan, për herë të dytë është mbajte festivali mbar kombëtarë për fëmijë ,,Ardhmëria’’. Ky festival mbarëkombëtar i këngës për fëmijë, që për historinë e qyteti të Deçanit, ka hapë një faqe të re dhe shumë ...

Më shumë...

Fshati Sllapuzhan u bë me shkollë të re

Kryetari i komunës së Suhartekës Sali Asllanaj të premten mori pjesë në ceremoninë solemne për hapjen e shkollës së mesme të ulët në Sllapuzhan. Të pranishëm ishin edhe ministri i MASHT-it z.Arsim Bajrami dhe ministri i punëve të jashtme z.Enver Hoxhaj. Kryetari Asllanaj falënderoj Qeverinë e Kosovës përkatësisht Ministrinë e ...

Më shumë...

Dita e pestë e festarit – Defileu dhe Festari i traditës dhe prodhimeve bujqësore

Në kuadër të aktiviteteve të Festës së rinisë dhe qytetarëve “Festari 2016” në Suharekë, është organizuar defileu tradicional rrugës kryesore të qytetit. Pjesë e këtij defileu ishin anëtarë të të gjitha Shoqërive Kulturo-artistike të Komunës së Suharekës, Institucione shkollore, OJQ, Klube sportive dhe Shoqata të ndryshme suharekase. Ndërkaq pas defileut ...

Më shumë...

Draft-Strategjia e Energjisë 2016-2025 diskutohet me palë të interesit

Në ambiente të  Ministrisë së Zhvillimit Ekonomik është mbajtur punëtoria ku është diskutuar draft Strategjia e Energjisë e Republikës së Kosovës 2016-2025. Ekipi për hartimin e draft Strategjisë, prezantoi bazën e analizave dhe metodologjinë e identifikimit të objektivave dhe masave për arritjen e tyre. Palët e përfshira në komentim  gjithashtu ...

Më shumë...

Interesimi për të rinjtë në nivel lokal

Kryetari i komunës së Shtimes, z. Naim ismajli, ka pritur në takim z. Salih Morina, znj. Shukrie Bytyqi- anëtarë të Komisionit për Arsim, Shkencë, Teknologji, Kulturë, Rini dhe Sport në kuadër të Kuvendit të Kosovës, të shoqëruar  nga  z.Shaip Goxhuli-nga Administrata e Kuvendit të Kosovës, z. Driton Selmanaj dhe z. ...

Më shumë...

Vazhdon asfaltimi i rrugëve në Makërmal të Skenderajt

Ka vazhduar edhe të enjten asfaltimi i rrugëve në lagjet e fshatit Makërmal të komunës së Skenderajt. Lagjet Ahmeti, Goxhuli dhe Asllani janë bërë me rrugë të asfaltuara falë investimeve që po bënë Komuna e Skenderajt në ngritjen e cilësisë së jetës për banorët e fshatrave dhe lagjeve në gjithë ...

Më shumë...

Po vazhdon Festari në Suharekë

E veçanta e ditës së katërt të Festarit që po mbahet në komunën e Suharekës, ka qenë Koncerti recital i muzikës klasike i cili u mbajt për herë të parë në Festar dhe është përcjellur nga një numër i madh i të pranishmëve. Koncerti recital u shfaq nga solistja Rie ...

Më shumë...

Është mbajt mbledhja e IX-të e rregullt e Asamblesë Komunale në Deçan

Bazuar në nenin 43.1 dhe  nenin të Ligjit për Vetëqeverisje Lokale Nr.03/L-040  dhe nenin 38 të Statutit të Komunës së Deçanit, të enjten është majtë mbledhjen e rregullt. Për këtë mbledhje ishte parapa ky rend pune: Shqyrtimi dhe miratimi i procesverbalit nga mbledhja e kaluar, Shqyrtimi  dhe miratimi i projekt-buxhetit ...

Më shumë...

Me 25 vota pro dhe 6 kundër u miratua buxheti për vitin 2017

Pas një debati rreth dy orësh për miratimin e të hyrave dhe të dalave të buxhetit të komunës së Suharekës për vitin 2017, këshilltaret komunal me 25 vota pro dhe 6 kundër, e kanë miratuar buxhetin për vitin e ardhshëm, në Mbledhjen e IX të Asamblesë komunale në Suharekë. Para ...

Më shumë...

Buxheti i Komunës së Skenderajt për vitin 2017 do të jetë rreth 12 milion euro

Kuvendi komunal i Skenderajt në seancën e rregullt të muajit shtator sot ka miratuar buxhetin për vitin 2017 i cili kap shifrën prej 11.932.216 euro. Më këtë rast, Nënkryetari i Komunës së Skenderajt Fadil Nura, para anëtarëve të Kuvendit ka prezentuar objektivat e realizimit të buxhetit, duke u ndaluar në ...

Më shumë...