Airport Adem Jashari
kek
MIT
Fillimi / Institucionet (faqe 475)

Institucionet

Biblioteka Kombëtare e Kosovës “Pjetër Bogdani” anëtarësohet në IFLA

Task-Forca e themeluar nga Qeveria e Republikës së Kosovës për anëtarësim të Kosovës në Institucionet / Mekanizmat Ndërkombëtare të Kulturës në kuadër të punës së saj ka lobuar dhe asistuar në anëtarësimin e Bibliotekës Kombëtare të Kosovës “Pjetër Bogdani” në Federatën Ndërkombëtare të Shoqatave dhe Institucioneve Bibliotekare (IFLA). Anëtarësimi i ...

Më shumë...

U mbajt tryeza: Përmirësimi i pozitës së të rinjve me aftësi të kufizuara

Organizuar nga Organizata për Persona me Distrofi Muskulore e Kosovës (OPDMK), dhe Qendra e Rinisë në komunën e Malishevës, në Qendrën e rinisë në Malishevë, është mbajtur një tryezë diskutimi për përmirësimin e pozitës së të rinjve me aftësi të kufizuara. Në këtë tryezë, të rinjtë kanë ngritur problemet që ...

Më shumë...

Zëvendësministri Hoti: MKRS është e gatshme për anëtarësim në Traduki

Vizitën e tij zyrtare në Gjermani, zëvendësministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Rexhep Hoti e ka vazhduar me takime në rrjetin evropian të botimeve “Traduki” në Berlin. I shoqëruar edhe nga Feim Hoxha, drejtor i Departamentit Ligjor në MKRS, zëvendësministri Hoti ka takuar Antje Contius, drejtoreshë në Traduki si dhe ...

Më shumë...

Grupi i parë i talenteve të Kosovës së shpejti në Puskás Akadémia në Hungari

Në kuadër të vizitës zyrtare në Hungari, ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Shala, i shoqëruar nga Gabor Deregan, udhëheqës i Divizionit të Sportit dhe Istvan Szalai, drejtor për Marrëdhënie Qeveritare dhe Projekte Strategjike në Odën Ekonomike të Hungarisë, ka vizituar Gruupama Arena, që është Stadiumi Nacional i Hungarisë, ...

Më shumë...

Në Suharekë u mbajt Punëtoria për Strategjinë komunale për Informim e komunikim

Hartimi i Strategjisë komunale për informim dhe komunikim për Komunën e Suharekës, ishte temë e Punëtorisë që e ka organizuar OSBE-ja në Kompleksin  turistik “Solid”. Grupi punues në hartimin e Strategjisë, gjatë takimeve  punuese që ka pas deri tash ka arritur  të finalizojë punën dhe ka hartuar Strategjinë të cilën ...

Më shumë...

Kryetari Naim Ismajli po merr pjesë në Kongresin për Autoritetet Lokale në Këshillin e Evropës

Kryetari i komunës së Shtimes, z. Naim Ismajli, është duke marrë pjesë në punën e Kongresit për Autoritetet Lokale në Këshillin e Evropës, që po mbahet në Strazburg të Francës. Ai, në këtë Kongres po merr pjesë në cilësinë e Kryetarit të Asociacionit të Komunave të Kosovës. Gjatë punimeve në ...

Më shumë...

Të rinjtë e Malishevës promovuan humanizmin dhe kultivimin e ushqimeve tradicionale

Organizuar nga Kuvendi i të Rinjve të Malishevës të enjten është mbajtur një panair me karakter humanitar, në të cilin janë prezantuar ushqime tradicionale shqiptare, dhe me shitjen e këtyre gatimeve, do të sigurohen ushqime për familjet në nevojë. Këtë iniciativë të të rinjve e kanë përkrahur edhe disa furra ...

Më shumë...

U mbajt simpoziumi ndërkombëtar “Terrorizmi dhe terrori”

Në Malishevë, është mbajtur simpoziumi ndërkombëtar “Terrorizmi dhe terrori”. Ky aktivitete në Malishevë, është në kuadër të simpoziumit që e ka organizuar shoqata e shkrimtarëve dhe kritikëve shqiptar. Në këtë simpozium morën pjesë shkrimtar nga vende të ndryshme të botës, të cilët paraprakisht janë pritur nga kryetari i Komunës së ...

Më shumë...

Nisin punimet në asfaltimin e rrugës në Kërrnicë të Klinës

Fshati Kërrnicë i Komunës së Klinës shumë shpejt do të bëhet me rrugë të asfaltuara. Zyrtarisht kanë nisur punimet në përgatitjen e terrenit për asfaltimin e kësaj rrugë të gjatë 2856 metra. Nga afër punimet i ka përcjelle edhe kryetari i Komunës së Klinës, Sokol Bashota, i cili ka thënë ...

Më shumë...

Kryetari Selmanaj ka pritur në takim Komandantin Colonnello Francesco Randacio

Kryetari i komunës së Deçanit z.Rasim Selmanaj, më bashkëpunëtorë ka pritur në takim Komandantin Joint Regional Detachment Centre (JRD-C), Colonnello Francesco Randacio. Gjatë këtij takimi kryetari Selmanaj e njoftoi kolonelin Francesco Randacio lidhur më zhvillimet në komunën e Deçanit me projekte të cilat janë realizuar deri më tani si dhe ...

Më shumë...

Kryetari Asllanaj i jep mirënjohje z. Christian Goesits

Kryetari i Komunës së Suharekës, z. Sali Asllanaj  ka pritur në një takim lamtumirës udhëheqësin e ADA ( Agjensioni Austriak për Zhvillim) në Kosovë  z. Christian Goesits, i cili ka përfunduar mandatin e tij pesë vjeçar në Republikën e Kosovës. Gjatë kësaj periudhe ADA austriake  dhe z. Christian Goesits, kanë ...

Më shumë...

Komuna e Suharekës me bashkëfinancim ndihmon Komunitetin RAE

Sipas një Memorandumi të Mirëkuptimit  në mes të  kryetarit të Komunës së Suharekës  z. Sali Asllanaj dhe përfaqësueses së “ Zëri i Romëve, Ashkalinjëve  dhe Egjiptasve” ( Voice of Roma, Ashkali and Egyptians ), me  bashkëfinancim  do të ndihmohet qendra e edukimit  për Komunitetin RAE, e cila do të jetë ...

Më shumë...

Kryetari Begaj, takon bletarë e fermer

Gjatë vizitave, në inspektim të realizimit të projekteve, Kryetari i Komunës së Malishevës, Ragip Begaj, ka takuar edhe bletarë e fermer të komunës së Malishevës. Me këtë rast, kryetari Begaj, i ka uruar ata për punën që bëjnë, të cilët jo vetëm që sigurojnë të hyra për familjet e tyre, ...

Më shumë...

Nis vendosja e tabelave me emërtimet e rrugëve

Ka filluar vendosja e tabelave me emërtimet e rrugëve, në të gjitha vendbanimet e Komunës së Malishevës, ndërsa i tërë procesi, varësisht prej kushteve atmosferike, planifikohet të përfundoj brenda dhjetë ditëve. Fillimin e realizimit të këtij projekti, e ka parë nga afër edhe i pari i Malishevës, Ragip Begaj, i ...

Më shumë...

Punë intensive në rrugët e lagjeve të Klladërnicës

Të martën kanë filluar punimet në rrugën e Tushilës, rrugë kjo që lidhë këtë fshat me rrugën magjistrale Skenderaj-Klinë. Nënkryetari i komunës së Skenderajt Fadil Nura, Kryesuesi i Kuvendit Ismet Salihu dhe Drejtori i Urbanizmit Driton Mula,j kanë qëndruar në Tushilë për të parë fillimin e punimeve në këtë rrugë, ...

Më shumë...

Pjesë e investimeve infrastrukturore edhe fshati Kostërc i Skenderajt

Në vazhdën e modernizimit të fshatrave të Skenderajt ka filluar edhe ndërtimi i rrugëve të lagjeve të fshatit Kostërc. Në këtë fshat Komuna e Skenderajt ka filluar ndërtimin e rrugës dhe rrugicave në lagjen Hysenaj. Derisa me ritme të shpejta po përfundojnë shumica e rrugëve në lagjet e fshatrave të ...

Më shumë...