tv dielli
kek
MIT
Airport Adem Jashari
Fillimi / Institucionet (faqe 474)

Institucionet

Ndalohen punimet në Kompleksin përkujtimor në Reçak

Me rastin e zhvillimit të punimeve në Projektin “ Rregullimi i infrastrukturës për vendosjen e lapidarit të Ambasadorit Viliam Voker “, në Kompleksin Përkujtimor, në Reçak , të hënën me 19.12.2016, kryetari i komunës së Shtimes, z. Naim Ismajli ka bërë një vizitë dhe pasi që ka konstatuar se nuk ...

Më shumë...

KPF në Skenderaj mbajti mbledhjen e fundit për vitin 2016

Komiteti për Politikë e Financa në komunën e Skenderajt mbajti mbledhjen e 11-të dhe të fundit për vitin 2016. Në këtë mbledhje KPF pas diskutimeve rekomandoi për Kuvend këto pika: -Projekt-Plani strategjik i komunës së Skenderajt për trajtimin dhe parandalimin e korrupsioni për periudhën 2016-2018. -Plani komunal i menaxhimit të mbeturinave për ...

Më shumë...

Komuna e Shtimes zë vendin e tretë në përmbushjen e premtimeve të fushatës zgjedhore

Shtime

Sipas Institutit për Studime të Avancuara “GAP”, Komuna e Shtimes, përmbush premtimet e fushatës zgjedhore 47 për qind dhe me këtë ka arrit të zë vendin e 3-të në nivel vendi. Në bazë të platformës monitoruese të Institutit për Studime të Avancuara “GAP”, premtimet më së shumti janë përmbushur në ...

Më shumë...

Në meremetimin e QMF-ve në Suharekë këtë vit janë investuar 38,452.38€

Komuna e Suharekës, respektivisht Drejtoria për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale, me qëllim të përmirësimit të kushteve dhe avancimit të standardit për shërbime ndaj qytetarëve ka bërë investime në riparimin e Qendrave të Mjekësisë Familjare në fshatrat Bukosh, Greikoc, Sopijë dhe Studenqan. Këto Qendra të Mjekësisë Familjarë pas investimeve që janë ...

Më shumë...

Në Shtime mbahet punëtoria kushtuar Draft-Planit të Veprimit për Zhvillimin e Mësimit Tërëditor

Nën organizimin e Drejtorisë Komunale të Arsimit (DKA) në Shtime dhe organizatës “BalkanSunflowers Kosova” (BSFK), në restorantin “Natyra”, u mbajt punëtoria kushtuar Draft-Planit të Veprimit për Zhvillimin e Mësimit Tërëditor. Hpjen e kësaj punëtorie e bëri drejtori i Arsimit në komunën e Shtimes, Hajrullah Ademaj, i cili fillimisht tregoi për ...

Më shumë...

Rrjet i ri elektrik për disa lokalitete të Skenderajt

Në bazë të prioriteteve të Komunës së Skenderajt, KEDS ka filluar shtrirjen e rrjetit të ri elektrik në Lagjen 6 të Skenderajt, në fshatin Makërmal dhe një pjesë të fshatit Kopiliq i Poshtëm. Rrjeti elektrik nëpër këto vendbanime të Komunës së Skenderajt po realizohet në bazë të nevojave të qytetarëve ...

Më shumë...

Zbulohet busti i dëshmorit të kombit Habib Zogaj-Arbri

Në Malishevë, pranë palestrës së sporteve, u bë zbulimi i bustit të dëshmorit të kombit Habib Zogaj, i njohur me pseudonimin Arbi. Në zbulimin e bustit morën pjesë, familja e dëshmorit, kryetari i Komunës së Malishevës, z.Ragip Begaj, kryetari i Kuvendit të Kosovës, z.Kadri Veseli, përfaqësues të organizatave të dala ...

Më shumë...

U mbajt panairi tradicional i Dimrit me produkte vendore 

Kryetari i Komunës së Klinës dhe kryesues i bordit të ARDA, Sokol Bashota, të premten mori pjesë në Panairin tradicional të Dimrit, organizuar nga ARDA(Association of Regional Development Agencies) në kuadër të projektit të financuar nga BE “Mbështetje Zhvillimit Ekonomik Rajonal”. Kryetari Bashota në hapje të këtij panairi para të ...

Më shumë...

Komuna e Deçanit organizojë debatin e dytë publik me qytetarët

Në sallën e Asamblesë Komunale në Deçan, është organizuar debate i dytë publik më qytetarë, ku ishin të pranishëm i pari i komunës së Deçanit z.Rasim Selmanaj me bashkëpunëtorë, kryesuesi i Asamblesë z.Jashar Dobraj, Asamblistë, përfaqësues të shoqërisë civile përfaqësues të OSBE-së dhe KFOR-it. Para të pranishmëve i pari i ...

Më shumë...

Në fshatin Studenqan këtë vit janë investuar 136,502.70 €

Komuna e Suharekës këtë vit në fshatin Studenqan ka investuar në projekte kapitale 136,502.70 €. Gjatë këtij viti janë realizuar këto projekte: Ndërtimi i rrugës Kroi i Gurit dhe Bregu I Diellit, Ndërtimi i rrugës “Eqerem Çabej” dhe Arrat në Reshtan, Ndërtimi i trotuarit në Rr. Dëshmoret e Gurrës, Ndërtimi ...

Më shumë...

Komuna e Skenderajt e mbyll vitin 2016 pa suficit

Në fund të vitit fiskal 2016, Komuna e Skenderajt ka arritur sukses në shpenzimin dhe menaxhimin e financave publike pa asnjë shqetësim për suficit. Kjo ka ndodhur falë punës efikase të udhëheqjes komunale dhe stafit tjetër mbështetës, i cili ka arritur të kryej me efikasitet punët rreth aspektit financiar. Nënkryetari ...

Më shumë...

Skenderaj organizon mbledhje publike me qytetarët

Lajmërohen qytetarët e Komunës së Skenderajt se më datën 29.12.2016 (ditë e enjte) do të mbahet Mbledhja Publike me qytetarët, në përputhshmëri më nenin 68.1 të Ligjit për Vetëqeverisje Lokale nr.03/L-040 dhe nenin 68 paragrafi 1 të Statutit të Komunës së Skenderajt. Mbledhja do të mbahet në sallën e Kuvendit ...

Më shumë...

Stavileci: Qeveria mbështet nismat private për investime në BRE

Qeveria e Kosovës mbështet të gjitha iniciativat private për investime në sektorin e energjisë brenda kornizës ligjore dhe institucionale, duke synuar që të diversifikojë burimet e energjisë, ka deklaruar Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Blerand Stavileci. Këto komente Stavileci i bëri me rastin e prezantimit të projektit për ndërtimin e kapaciteteve ...

Më shumë...

Kryetari Ismajli po merr pjesë në Konferencën “Qeverisja Lokale në Evropën Juglindore 2022”

Kryetari i Asociacionit të Komunave të Kosovës dhe kryetari i NALAS-it (Rrjeta e Asociacioneve të Autoriteteve Lokale në Evropën Juglindore) z.Naim Ismajli po merr pjesë në punimet e Konferencës “Qeverisja Lokale në Evropën Juglindore 2022” e cila po mbahet në Podgoricë të Malit të Zi. Qëllimi i kësaj Konference është ...

Më shumë...

Familja Manxholli nga Mikushnica bëhet me shtëpi të re

Familja 4 anëtarëshe e Bahtije Manxhollit nga Mikushnica e Skenderajt është bërë me shtëpi të re falë ndihmës se bashkatdhetarëve dhe donatorëve të tjerë vendorë. Me rastin e dorëzimit të shtëpisë së familjes Manxholli, drejtori i Shëndetësisë dhe Mirëqenies Sociale Enver Gashi, në emër të komunës së Skenderajt i ka ...

Më shumë...

Asfaltohet rruga “Adem Demaçi” në Skenderaj

Është asfaltuara rruga “Adem Demaçi” në qendër të Skenderajt. Asfaltimin e kësaj rruge e ka përcjell nga afër nënkryetari i komunës së Skenderajt Fadil Nura. Ai është shprehur shumë i kënaqur me punën që është bërë në këtë rrugë. Kjo rrugë është emërtuar Adem Demaçi me vendim të kuvendit komunal ...

Më shumë...