KEK
Fillimi / Lajmet (faqe 2092)

Lajmet

RKL: Financimi i RTK-së nën përkujdesjen e Kuvendit të Kosovës, por me “haraçin”, që iu merret qytetarëve, fare pa i pyetur

Në takimin e kryetarit të Kuvendit të Kosovës, Jakup Krasniqi me anëtarët e Bordit të RTK-së është bërë e ditur se Kuvendi i Kosovës do ta mbështesë çdo zgjidhje të mundshme për financimin e Radio Televizionit të Kosovës, ndërsa financimi i transmetuesit të vetëm publik të vazhdohet përmes faturave të ...

Më shumë...

Mexhid YVEJSI: ROLI I ULEMAVE NË LIDHJEN PRIZRENIT (1878-1881)

  All-llahu i Madhëruar e ka përcaktuar se kush janë besimtarë: “Besimtarë janë vetëm ata që i besuan All-llahut, të dërguarit të Tij, e mandej nuk dyshuan dhe për hirë të All-llahut luftuan me pasurinë dhe me jetën e tyre. Të tillët janë ata të vërtetët.”                                             (Kur’an, 49:15)   ...

Më shumë...

Epir Qeriqi: Gjykimi i Albinit nga sistemi kolonial i EULEX-it

  Kemi dëgjuar e kemi lexuar historitë e popujve të shtypur, ku shihet se si atyre iu mohuan të drejtat njerëzore vetëm pse ishin me ngjyrë, apo edhe pse ishin popuj që luftuan per lirin e tyre duke sakrifikuar jetët, vetëm e vetëm që të jetonin të barabartë me popujt ...

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Thesi me ar, apo thesi me djaj?

  Intervista e kreut të ish-SHIK-ut, Kadri Veseli dhënë gazetarit Baton Haxhiu, gjithsesi se ka qenë një ngjarje mediale, që ka zgjuar interesim për opinionin. Por, kjo intervistë u realizua pas inskenimit dhe  nxjerrjes në sipërfaqe të rastit, “Bllaca”, rast ky i instruktuar dhe i përgatitur shumë kohë më parë, ...

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Çështja shqiptare në ish-RJ të Maqedonisë duhet të rikthehet për shqyrtim

  Prej kohës së nënshkrimit të Marrëveshjes së Ohrit, në gusht të viti 2001, pozita e shqiptarëve në ish-RJ të Maqedonisë nuk ka ndërruar asgjë në esencë. Ndryshimet që kanë ndodhur janë të karakterit pragmatik-politik dhe kanë të bëjnë vetëm  me joshjen e shqiptarëve për të marrë pjesë në institucionet ...

Më shumë...

Dilaver Goxhaj: Dik Marti kundër UÇK-së, apo kundër Amerikës?

Muaji dhjetor i vitit 2010 në Shqipëri u karakterizua jo vetëm nga sulmet natyrore, me shi e përmbytje, por edhe me sulme shpifjesh të natyrës njerëzore. Në rastin e përmbytjeve ujore, u prek vetëm një pjesë e shtetit të Shqipërisë, ndërsa nga sulmet politike, me shpifje nga më monstruozet, u ...

Më shumë...

Kadri Rexha: Demonstratat e vitit 1981 si Referendum i shkruar me gjak

  Më 11 dhe më 26 mars të vitit 1981 shpërthyen demonstratat nga studentët në Universitetin e Kosovës. Vetëm pas pesë ditësh, më 1 e 2 prill, si edhe gjatë ditëve të tjera të atij muaji, demonstratat e para u pasuan me demonstrata të reja. Populli i Kosovës u ngrit ...

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Shqipëria dikur e “izoluar” tani e “lulëzuar”

  Rrëfimi për Shqipërinë, për cilën do periudhë të ekzistencës së saj ka  veçantitë specifike. Ishte dikur Shqipëria mesjetare, që përbëhej nga dhjetëra principata, prijësit e të cilave për ta shfryrë mërinë kundër njëri tjetrit, apo për t ia grabitur tokat njëri tjetrit, thërrisnin në ndihmë ushtritë e Bizantit dhe ...

Më shumë...

Nehat Bllacaku: Misteri EULEX-PTK

Nga kureshtja e madhe rreth asaj që po ndodh kohët e fundit ndërmjet PTK-së dhe EULEX, kam bërë një analizë të krejt ngjarjeve. Në bazë të hulumtimeve dhe shkrimeve mediale deri më tani, në një periudhë më të gjatë kohore, del se e vërteta rreth këtij projekti është krejt ndryshe ...

Më shumë...

RKL: Kthimi i kontrollit kufitar në veri nga Qeveria në pajtim me KFOR-in dhe EULEX-in shënon një fitore, edhe pse të vonuar

  Kthimi i kontrollit kufitar në veri të vendit nga Qeveria e Kosovës,  në pajtim  dhe bashkëveprim me KFOR-in dhe EULEX-in, hap një kapitull të ri për vendin dhe shtron për zgjidhje përfundimtare pjesën veriore të Kosovës, e cila që 12 vjet rresht ka mbetur peng i veprimeve destruktive dhe ...

Më shumë...

RKL: Po merr përmasa alarmuese fushata e sinkronizuar ndërkombëtare dhe vendore kundër UÇK-së

  Raporti i Dik Martit i ka dhënë hov fushatës së ndjekjes dhe arrestimit të luftëtarëve të lirisë. Në disa gazeta të botës, botohen shkrime të përgatitura në Kosovë, të botuara pa autorë, ose me autorë të huaj, lidhur me sikur thuhet  krimet e UÇK-së, duke spërkatur për ditë, në ...

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Marrëveshje me eufemizëm dhe hipokrizi politike nga BE-ja

Dialogu i Kosovës me Serbinë, i cilësuar si dialog për disa çështje të vogla teknike, mes dy vendeve,  tashmë është kthyer në dialog të mirëfilltë politik mes dy shteteve, të cilat ende nuk e kanë njohur njëra tjetrën dhe si duket edhe nëse e njohin këtë do ta bëjnë me ...

Më shumë...

Dr. Fahrush REXHEPI: Islami nuk e mohon identitetin kombëtar

  Mbështetur në shumë argumente Kur’anore, mund të themi se burimet themelore të islamit, si dhe vetë feja islame kanë qëndrim pozitiv dhe të pranueshëm ndaj kombit. Nocioni “komb” nga arabishtja “kavm” përmendet në shumë vende në Kur’an, që nënkupton se islami e njeh fenomenin komb, pasi vetë dëshira e ...

Më shumë...

A.Q. Migjeni, poeti e prozatori i madh shqiptar, që nuk u kuptua si duhet asnjëherë

Njëri ndër poetët më të shquar shqiptar, Millosh Gjergj Nikolla, ashtu sikur pati fatin e keq në jetën e tij të shkurtër, ashtu vazhdon ta ketë fatin e keq jo vetëm krijimtaria e tij e shkëlqyer, por edhe bustet dhe emri i tij. Indiferenca, keqinterpretimet dhe satanizimi që po i ...

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Përse shtetet islame po hezitojnë ta njohin pavarësinë e Kosovës?

Vonesa në njohjen e pavarësisë së Kosovës nga vendet e Konferencës Islamike dhe nga vendet islame përgjithësisht ka krijuar huti, jo vetëm ndër shqiptarë, por edhe në qarqet politike ndërkombëtare.Llogaritë paraprake të liderëve të vendit tonë, lidhur me pranimin e shpalljes së pavarësisë së Kosovës nga shumë vende të botës, ...

Më shumë...

Fetnete Ramosaj: Në dy-vjetorin e demonstratës së përgjakshme të 10 shkurtit dhe rënies së dëshmorëve Arben Xheladini e Mon Balaj

  Dy vjet më parë, pikërisht më 10 shkurt, në qendër të Prishtinës, ndodhi ajo që mbase asnjëri prej nesh nuk e ka besuar se mund të ndodhte në një vend të lirë e demokratik. Demonstratën paqësore të organizuar nga Lëvizja “Vetëvendosje”, të cilës iu bashkëngjitën rreth 20 mijë qytetarë, ...

Më shumë...