Njoftime

Në Ministrinë e Mbrojtjes dhe të FSK-së filloi aksioni tradicional i dhurimit vullnetar të gjakut

Në Ministrinë e Mbrojtjes dhe të FSK-së filloi aksioni tradicional i dhurimit vullnetar të gjakut

 Me aktivitetin koordinues të shërbimit mjekësor të FSK-së, në kuadër të bashkëpunimit në mes të Ministrisë së Mbrojtjes me Qendrën Kombëtare të Kosovës për Transfuzionin e Gjakut (QKKTGJ), sot në Ministri të Mbrojtjes filloi aksioni i dhurimit vullnetar të gjakut. Personeli i Ministrisë së Mbrojtjes, edhe këtë herë ju kanë …

Më shumë...

Sot shënohet 52-vjetori i themelimit të Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”

Universiteti i Prishtinës u themelua me Ligjin mbi themelimin e Universitetit të Prishtinës, të cilin e miratoi Kuvendi i Kosovës më 18 nëntor 1969. Themelimi i Universitetit të Prishtinës ishte një ngjarje historike për popullin e Kosovës dhe sidomos për kombin shqiptar. Kuvendi themelues i Universitetit të Prishtinës u mbajt …

Më shumë...

WWF fillon fushatën rajonale “Love it or lose it” e cila na fton të gjithëve ta duam natyrën në mënyrë që ajo të mos zhduket.

WWF fillon fushatën rajonale “Love it or lose it” e cila na fton të gjithëve ta duam natyrën në mënyrë që ajo të mos zhduket.

Natyra ka nevojë për dashurinë tonë Në Ditën e Shën Valentinit, organizata botërore për mbrojtjen e natyrës, WWF, fillon fushatën rajonale “Love it or lose it” (Shqip: Duaje ose humbe), duke e deklaruar vitin 2022 vit thelbësor për ta treguar dashurinë tonë për natyrën, nga e cila varet gjithë njerëzimi. Në …

Më shumë...

Shoqata për Personat e Prekur me Fibrozë Cistike, ka marrë vendim që me 16.2.2022 nga ora 10:00 të mbajë një protestë para objektit të Ministrisë,

Shoqata për Personat e Prekur me Fibrozë Cistike, ka marrë vendim që me 16.2.2022 nga ora 10:00 të mbajë një protestë para objektit të Ministrisë,

Shoqata për Personat e Prekur me Fibrozë Cistike, është organizatë jo-qeveritare e cila përfaqëson personat me fibrozë cistike në Kosovë. Në organizatën tonë për momentin kemi të regjistruar rreth 130 pacientë të prekur me fibrozë cistike. Shoqata gjate këtyre viteve ka zhvilluar aktivitete te shumta qe kishin për qellim sensibilizimin …

Më shumë...

GAP: “Premtimet e kryetarëve të komunave të Kosovës për mandatin e ri qeverisës 2021 – 2025”

Instituti GAP fton gazetaret te marrin pjesë në konferencën për media ku do të prezantohen premtimet e kryetarëve të komunave të Kosovës nga zgjedhjet e fundit lokale për mandatin qeverisës 2021 – 2025. Tash e disa vite, Instituti GAP bën monitorimin e premtimeve të kryetarëve të komunave të Kosovës duke …

Më shumë...

Ymer Berisha: Komuna e Prizrenit në bashkëpunim me USAID-in ka iniciuar hartimin e Strategjisë për Informim, Komunikim dhe Pjesëmarrje Qytetare 2022-2024

Komuna e Prizrenit

Komuna e Prizrenit në bashkëpunim me USAID-in ka iniciuar hartimin e Strategjisë për Informim, Komunikim dhe Pjesëmarrje Qytetare 2022-2024. Duke ju konsideruar hisedarë të barabartë, si mediat ashtu edhe shoqërinë civile, ju ftojmë që prej fillimit të jeni pjesë e hartimit të kësaj strategjie dhe mirëpresim kontributin tuaj të vlefshëm. …

Më shumë...

RCC do të shpallë çmimin “Gratë Sipërmarrëse të Vitit në Ballkanin Perëndimor”

RCC do të shpallë çmimin “Gratë Sipërmarrëse të Vitit në Ballkanin Perëndimor”Nominimet për gratë sipërmarrëse në 6 kategori biznesi, do të jenë të hapura deri më 4 mars 2022 Sarajevë – Këshilli i Bashkëpunimit Rajonal (RCC) ka kënaqësinë të njoftojë lançimin e një nisme të re, ndarjen e çmimeve “Gratë Sipërmarrëse …

Më shumë...

Pas një sëmundje disa muaj, sot ka ndërruar jetë, profesori dhe veprimtari i shquar i çështjes kombëtare, Shefki Muqa

Veprimtari i njohur, Ramdan Pllana,  ka bërë të ditur se sot ka ndërruar jetë, profesori dhe veprimtari i shquar i çështjes kombëtare, Shefki Muqa. Ai në njoftim ka shkruar: Lamtumirë, Shefki Muqa, o shok, o vëlla i idealit kombëtar! Sot, më 11 shkurt 2022, na paska vdekur, Shefki Muqa, shoku, …

Më shumë...

Bedri Zyberaj, kryeshefi ekzekutiv të AShAK ka pritur në takm drejtorin e përgjithshëm të Arkivave të Turqisë z. Ügur Ünal

Bedri Zyberaj, kryeshefi ekzekutiv i Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës ka pritur në takm drejtorin e përgjithshëm të Arkivave të Turqisë z. Ügur Ünal. Më 9 shkurt 2022, Agjencinë Shtetërore të Arkivave të Kosovës e vizitoi Drejtori i Përgjithshëm i Arkivave të Turqisë z.Uğur Ünal, i shoqëruar nga zëvendësambasadorja …

Më shumë...

INDEP: ZRRE urgjentisht të sqarojë se si do të faturohet energjia e shpenzuar nga data 22-27 janar 2022 deri 8 shkurt 2022

Vendimi i ZRrE-së që humbjet e energjisë t’u faturohet konsumatoreve e jo KEDS-it, i ka revoltuar qytetarët

Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP) ka ndjekur me shqetësim zhvillimet e fundit në fushën e energjisë. Zyra e Rregullatorit të Energjisë ka aprovuar dje bllok tarifat e reja me ndarjen e re që fillon nga 800 kW. Sipas njoftim të ZRRE-së, bllok tarifat e reja do të nisin zbatimin do …

Më shumë...

Bekim Brestovci emërohet këshilltar për investime kapitale, investimet e huaja, zhvillimin e turizmit në zonat rurale

Bekim Bestrovci

Ish zëvendës ministri i Diasporës dhe investimeve strategjike z.Bekim Brestovci, ka bërë të ditur që tani është pjesë e kabinetit të kryetarit të Prishtinës, z. Përparim Rama. Ai tani është në funksionin e këshilltarit për investime kapitale, investimet e huaja, zhvillimin e turizmit në zonat rurale si dhe avancimin e …

Më shumë...

Gazetarëve të gazetës “Rilindja” u është kërkuar nga AKP-ja që nesër t’ i dorëzojnë kopjet e letërnjoftimit dhe certifikatat e lindjes në hotel Grand

AKP

Gazetarëve të gazetës “Rilindja” u është kërkuar nga AKP-ja që nesër të dorëzojnë kopjet e letërnjoftimit dhe certifikatat e lindjes në hotel Grand.   Sipas njoftimit, mjetet për 20 % për Pallatin e “Rilindjes” janë derdhur në xhirollogarinë e AKP-së dhe së shpejti pritet t’iu shpërndahen punëtorëve. Njoftimi i plotë: …

Më shumë...

Kryetari i Malishevës, Ekrem Kastrati priti përfaqësuesit japonez të JICA

Kryetari i Malishevës, Ekrem Kastrati priti përfaqësuesit japonez të JICA

Kryetari i Komunës së Malishevës, z. Ekrem Kastrati, me bashkëpunëtorë,  ka njoftuar se sot priti në takim pune, një delegacion të Agjensionit Japonez për Bashkëpunim Ndërkombëtar “JICA”, të kryesuar nga z. Paulo Q. Sousa, me të cilët u  diskutua për fazën e dytë të projektit për ngritjen e kapaciteteve për …

Më shumë...

INDEP: Vendimi i ZRRE-së për strukturën tarifore është i dëmshëm për sektorin e energjisë, i ndikuar politikisht…

Kosova do t'i kontrollojë kufijtë e vet energjetikë, pas bashkimit me Bllokun Rregullues të Sistemeve Energjetike Kosovë-Shqipëri

Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP) shpreh shqetësimin e thellë me vendimin e Zyrës së Rregullatorit për Energji (ZRRE) për strukturën e re tarifore. Zhvendosja e bllok tarifës nga 600 në 800 dhe mos aplikimi i shkallëzimit të tretë tarifor nuk i kontribuon aspak efiçiencës së energjisë. Për më tepër, subvencionimi …

Më shumë...

Promovohet libri “Terrori i Serbisë pushtuese mbi shqiptarët i autorit Prof. Dr. Nysret Pllana, në Finlandë

Promovohet libri "Terrori i Serbisë pushtuese mbi shqiptarët i autorit Prof. Dr. Nysret Pllana, në Finlandë

Para shumë dashamirëve të librit, sot, në bibliotekën e Espos, “Sellon Kirjasto” u promovua libri voluminoz dokumentar, “Terrori i Serbisë pushtuese mbi shqiptarët”, ku u prit me interes nga lexuesit shqiptarë dhe jo vetëm. Me këtë rast, me kontributin e çmuar të zyrtarit të kësaj biblioteke, Gani Neziri, ky libër …

Më shumë...

Në Kino ABC shfaqet premiera e filmit dokumentar “Hasan Prishtina, Ideologu i çështjes kombëtare”

Në Kino ABC shfaqet premiera e filmit dokumentar “Hasan Prishtina, Ideologu i çështjes kombëtare”

Shoqata për parandalimin e largimit të rinisë nga Kosova “Hasan Prishtina” , njofton të gjithë të interesuarit se më 19 shkurt 2022 në orën 16 00, në Kino ABC shfaqet premiera e filmit dokumentar  “ Hasan Prishtina, Ideologu i çështjes kombëtare”.

Më shumë...