BKS-ja kërkon nga avokatët që të bëjnë marrëveshje për mbyllje të lëndëve 2002-2020

Drejtori i Byrosë Kosovare të Sigurimeve z.Sami Mazreku të enjtën në zyrat e Byrosë Kosovare të Sigurimit ka pritur më shumë se 40 avokat që përfaqësojnë lëndë që lidhen me Byronë Kosovare të Sigurimeve e ku nga këta të fundit drejtori Mazreku ka kërkuar që të arrijnë marrëveshje më BKS-së për mbyllje të lëndeve që i përkasin viteve 2002-2020. 

Mazreku ka bërë të ditur se janë 785 lëndë që i përkasin viteve 2002 deri në fund të vitit 2020, e ku vlera e tyre llogaritet të jetë 11 milionë euro.  

Përndryshe vetëm gjatë 20 muajve të fundit, prej kur Mazreku është emëruar drejtor i BKS-së, Byroja Kosovare e Sigurimit ka mbyllur më shumë se 11 mijë lëndë në vlerë financiare prej më shumë se 20 milionë euro.

 

Raporti i Progresit: Sektori i sigurimeve me performancë pozitive, përmendet projekti i stikersave dhe marrëveshja me Malin e Zi

Komisionin Evropian njëri ndër institucionet më të larta të Bashkimit Evropian ka publikuar raportin për Kosovën për vitin 2022, i cili po ashtu sot iu dorëzua edhe liderve më të lartë shtetëror.

Ky raport vlerëson të arriturat e Kosovës në të gjitha fushat, përfshirë edhe arritjet në fushën e ekonomisë. Një pjesë e raportit flet edhe për sektorin e sigurimeve, i cili dy vitet e fundit ka pasur zhvillim të mëdha, duke bërë që ky sektor vital të kthehet në binar. “Performanca e sektorit të sigurimeve mbeti pozitive në 2021, me fitim neto të rritjes me 50% me bazë vjetore”, thuhet në faqen 65 të raportit të KE-së. Po ashtu Komisioni Evropian vlerëson pozitivisht edhe bashkëpunimin që ka Kosova me vendet e rajonit.

“Kosova ka marrëdhënie të mira me Malin e Zi. Në qershor të vitit 2021, Kosova dhe Mali i Zi nënshkruan një marrëveshje për heqjen e taksës së sigurimit të automjeteve për hyrjen në territoret e tyre përkatëse. Kosova vazhdon të ketë marrëdhënie të mira në përgjithësi me Maqedoninë e Veriut”, thuhet në faqen 78 të raportit të Komisionit Evropian.

Ndryshe, Komisioni Evropian përsërit qëndrimin e mëparshëm, se Kosova i ka përmbushur të gjitha kriteret për liberalizimin e vizave, ndërsa kërkohet që Këshilli i BE-së të merret me urgjencë me këtë çështje.

Kontrolloni gjithashtu

Selami Hoti: Me 10 qershor 2024 organizohet festa “ Gala Kosova 25”  për nder të 25 vjetorit të çlirimit të Republikës së Kosovës

Me 10 qershor të këtij viti bëhet një çerek shekulli nga fitorja e lavdishme e …