valamobile
akp deri me 27 shkurt
mbpzhr 2018
Fillimi / Lajmet / Charles Kupchan: Ideja e shkëmbimit të territoreve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë është gjëja e duhur për marrëveshje
Charles Kupchan: Ideja e shkëmbimit të territoreve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë është gjëja e duhur për marrëveshje

Charles Kupchan: Ideja e shkëmbimit të territoreve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë është gjëja e duhur për marrëveshje

Ish-këshilltari i lartë i kryetarit Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Barack Obama, zotëri, Charles Kupchan, është cituar të ketë deklaruar se ideja e shkëmbimit të territoreve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë është gjëja e duhur për t’u bërë me qëllim arritjen e marrëveshjes mes dy shteteve ballkanike. Pavarësisht që ky shkëmbim është në mënyrë efektive një formë paqësore e spastrimit etnik, megjithatë është gjëja e duhur për t’u bërë. “Qeveria Serbe do të kalojë nëpër një periudhë të vështirë për të dhënë njohjen e pavarësisë së Kosovës, pavarësisht se Kosova ka rëndësi historike dhe kulturore për serbët. Nëse alternativa e propozuar ofron një mënyrë për të shpëtuar fytyrën për Serbinë dhe për të normalizuar marrëdhëniet me Kosovën, kosovarët dhe mbështetësit e tyre ndërkombëtarë duhet ta kapin këtë mundësi”, shkruan Charles Kupchan në opinionin e tij, të publikuar në New York Times.

Kontrolloni gjithashtu

Kuvendi i Kosovës me një sesion nderimi përkujtoi 11-vjetorin e shpalljes së pavarësisë

Kuvendi i Kosovës me një sesion nderimi përkujtoi 11-vjetorin e shpalljes së pavarësisë

Kuvendi i Kosovës  me një sesion nderimi, përkujtoi 11-vjetorin e shpalljes së pavarësisë. Edhe kryeministri ...