Christopher Hill

Christopher Hill: Në dialogun ndërmjet palëve, nuk është njohja e Kosovës nga Serbia, por normalizimi i marrëdhënieve

Ambasadori amerikan në Beograd, Christopher Hill. në një intervistë për Euronews Serbia ka deklaruar se gjatë dialogut ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës nuk është në tryezë njohja e Kosovës nga Serbia, por normalizimi i marrëdhënieve. Ai gjithashtu theksoi se ajo që është në tryezë është e njohur për të dyja palët dhe se Serbia në thelb, e ka pranuar. Ka një mirëkuptim për të ecur përpara dhe bazohet në marrëveshjet e arritura. Ai gjithashtu shton se ngjarjet në Banjskë, shkelën besimin e fituar me vështirësi dhe se duhet të zbulohet se çfarë ka ndodhur dhe kush është përgjegjës për të.  I pyetur për mesazhet që vijnë nga vendet kryesore evropiane si Italia, Gjermania dhe Franca, të cilat përmendin njohjen de facto, Hill thotë se zgjedhja e fjalëve duhet pasur parasysh, por edhe Shtetet e Bashkuara e kuptojnë atë si një histori për normalizimin e marrëdhënieve.. Megjithatë, nuk dua të futem në lojëra fjalësh. Ajo që po them është se ajo që ka tabela e automjeteve është për të dyja palët. Serbia në thelb ka pranuar atë që është në të. Ekziston një mirëkuptim për të ecur përpara dhe kjo bazohet në këto marrëveshje,  ka thënë Hill.

Kontrolloni gjithashtu

Hoti

Avdullah Hoti: “Ligjëratat” e Albin Kurtit nëpër Irlandën Veriore ishin vetëm pretekst për të ikur nga takimi në Tiranë

Deputeti LDK-së, Avdullah Hoti, ka reaguar lidhur me mos-shkuarjen e kryeministrit Albin Kurti në Tiranë …