Serwer - Grenell: Nuk ka mundësi që prokurori të mos kishte ‘lejen tënde’ për shkak se ai është i caktuar nga Trump

Daniel Serwer: Kosovës nuk iu ka dhënë status i barabartë, për të qenë pjesë e nismës, Ballkani i Hapur

Analisti dhe njohësi i rrethanave politike  në Ballkan, Daniel Server, është cituar të ketë deklaruar se “ e vetmja rrethanë kur Kosova duhet ta marrë në konsideratë propozimin për anëtarësim në ‘Ballkanin e Hapur’, është nëse i ofrohet statusi i barabartë me shtetet e tjera që marrin pjesë. Një status i  tillë nuk i është ofruar Kosovës dhe në rrethana të tilla,  ajo nuk duhet as ta marrë parasysh propozimin e jo më të anëtarësohet. Server, thotë se iniciativa e ‘Ballkanit të Hapur’ nuk është hap i duhur për Ballkanin, dhe se sipas tij, të gjitha aktivitetet që supozohet se mund të kryhen në ‘Ballkanin e Hapur’, mund të bëhen edhe në alternativa të tjera, që janë më të dobishme, siç është procesi i Berlinit apo SEFTA. Server e  ka komentuar edhe deklaratën e ministrit të  Punëve të Jashtme të Rusisë, Sergei Lavrov, i cili pati thënë se ideja për Ballkanin e Hapur, ishte e Serbisë. Kjo deklaratë  do ta pengojë krijimin e një nisme të tillë, për shkak të reputacionit negativ të shtetit rus, në Ballkan ka saktësuar Daniel Server.

Kontrolloni gjithashtu

Subjekti politik Vetëvendosje mban zgjedhjet për liderin e partisë me kandidatin e vetëm, liderin e saj, Albin Kurti

Subjekti politik Vetëvendosje mban zgjedhjet për liderin e partisë me kandidatin e vetëm, liderin e …