David L. Phillips

David Phillips: Kosova duhet të kërkojë të drejta për shqiptarët e tri komunave në lindje, ashtu sikur kanë serbët në Kosovë

Drejtori i Programit për Paqen dhe të Drejtat në Universitetin Columbia, David Phillips, thotë se Kosova duhet të kërkojë të drejta për shqiptarët e Preshevës siç kanë serbët në Kosovë. Nga Brukseli po presin që Kosova të gjejë sa më parë ndonjë modalitet për zbatimin e Marrëveshjes së Asociacionit të komunave me shumicë serbe. Qeveria aktuale e sheh Asociacionin si lëvizje të dëmshme për vendin, dhe ngjashëm  mendon edhe David Phillips, i cili tërheq një paralele mes gjendjes së serbëve në Kosovë dhe pakicës shqiptare në Serbi. “Asociacioni është i tepërt. Kushtetuta e Kosovës parasheh një seri masash në mbrojtjen dhe promovimin e pakicave, të cilat po ashtu mbrohen nga parimet e Ahtisaarit. “Nëse Kosova ecën para me Marrëveshjen e Asociacionit ndaj së cilës është e obliguar, duhet të bëhet në simetri me trajtimin që Serbia i bënë pakicës shqiptare në Preshevë”. Filips saktëson se Asociacioni do të krijonte ndarje të mëdha në veri të vendit dhe do të minonte sovranitetin e vendit.

Kontrolloni gjithashtu

Ganimete Musliu

Deputetja, Ganimete Musliu, i ka kërkuar ministres Rozeta Hajdari, të mos zgërdhihet aq shumë në Kuvend

Ministrja e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, Rozeta Hajdari deklaroi se Qeveria është  duke monitoruar situatën …