David Phillip

David Phillips: Kosova të vendos kontroll mbi gjithë territorin e saj, agresioni serb nuk duhet të tolerohet

Reagime të shumta në Kosovë ka ngjallur deklarata e Vuçiqt, i cili paralajmëroi në një deklaratë të djeshme se nëse nuk arrihet një kompromis me Kosovën përmes bisedimeve të ndërmjetësuara nga BE-ja, atëherë konflikti “i ngrirë” mund të “shkrihet” në të ardhmen duke marrë si shembull konfliktin e fundit të armatosur mes Armenisë dhe Azerbajxhanit. Këto deklarata janë cilësuar si paralajmërim për një luftë të re. Ish-këshilltari i lartë i DASH-it dhe njohësi i rrethanave në Ballkan, David L. Phillips, ka thënë se Kosova duhet t’i intensifikojë përpjekjet për të vendosur kontroll mbi gjithë territorin e saj dhe se agresioni i Serbisë nuk duhet të tolerohet.

Kontrolloni gjithashtu

Olaf

Olaf Scholc: Rreziku i përdorimit të armëve bërthamore nga Rusia në luftën e Ukrainës, është ulur pas presionit ndërkombëtar

Kancelari i Gjermanisë, Olaf Sholc,  ka deklaruar se rreziku i përdorimit të armëve bërthamore nga …