Deputeti i LDK-së, Avdullah Hoti tha se qeveritarët në kohë krize dyfishojnë faturat e tatimit në pronë, në veçanti për zonat urbane

Ish-kryeministri i Kosovës, deputeti i LDK-së, Avdullah Hoti, ka reaguar kundër  rritjes së çmimit të tatimit në pronë, duke shtruar pyetur se si arsyetohet kjo  rritje në krizën më të madhe të çmimeve në 15 vitet e fundit. Avdullah Hoti ka thënë se 85 mijë të punësuar nuk e dinë sa do ta kenë pagën në shkurt, “por e dinë se faturat e tatimit në pronë i kanë të dyfishuara”. Qeveritarët e nisin vitin mbarë,  dyfishojnë faturat e tatimit në pronë, në veçanti për zonat urbane.  Ligji sigurisht se kërkon ri-vlerësim të rregullt të vlerës së tregut të pronave. Por, ri-vlerësimi bëhet në kontekst të zhvillimeve ekonomike dhe sociale në vend, si dhe analizohet me kujdes se kur është koha e përshtatshme që kjo të reflektohet në faturat për qytetarët”, ka shkruar Hoti në një postim të tij.

Kontrolloni gjithashtu

Policisa

Policia e Kosovës nuk është e kënaqur me pagat e reja, të cilat i ka caktuar Qeveria

Pavarësisht se Qeveria e Kosovës njoftoi se, përmes Ligjit të ri për pagat në sektorin …