Haxhiu: Vendimet e shfuqizuara sot nga qeveria nuk prekin pagat e prokurorëve e gjyqtarëve

Deputetja, Haxhiu ka mohuar lajmin se Vetëvendosja do ta dërgojë në Gjykatën Kushtetuese projektligjin për dialogun

Deputetja, Albulena Haxhiu ka mohuar lajmin se Vetëvendosja do ta dërgojë në Gjykatën Kushtetuese projektligjin për dialogun. Ajo ka shkruar se sipas Kushtetutës së Republikës së Kosovës, një projektligj mund të kontestohet në Gjykatën Kushtetuese, qoftë në aspektin procedural apo përmbajtësor, vetëm pas miratimit në shqyrtim të dytë dhe atë brenda afatit 8 ditor. “Qeveria duhet të tërhiqet nga ai projektligji skandaloz dhe jokushtetues, nëse nuk tërhiqet, atëherë ne do t’a dërgojmë në Gjykatën Kushtetuese në përputhje me rregullat kushtetuese. Gjithashtu ne do të jemi dyfish opozitë me ata që nuk e qajnë kokën për vendin dhe qytetarët”, ka shkruar ajo.

Kontrolloni gjithashtu

Albin Kurti: Komunitetet janë pasuri për Kosovën, i dimë sfidat që ekzistojnë për bashkëqytetarët tonë romë, ashkali dhe egjiptianë

Kryeministri i Kosovës dhe kryetar i Vetëvendosjes, Albin Kurti, sfidon dhe përçmon opozitën për zgjedhjet e ardhshme

Kryeministri i Kosovës dhe kryetar i Vetëvendosjes, Albin Kurti, sfidon opozitën për zgjedhjet e ardhshme. …