Derek Chollet: Kosova duhet të përmbushë të gjitha zotimet në kuadër të dialogut, duke përfshirë edhe formimin e Asociacionit

Derek Chollet dhe Gabriel Escobar thonë se tani është koha për themelimin e Asociacionit të komunave me shumicë serbe

Zyrtarët e lartë amerikanë, Derek Chollet dhe Gabriel Escobar, në një shkrim të përbashkët  kanë shkruar  se tani është koha për themelimin e Asociacionit të komunave me shumicë serbe. Ata thonë se Asociacioni do të ishte strukturë për komunat me popullatë serbe, i cili do të bashkërendiste çështjet dhe shërbimet si arsimi, kujdesi shëndetësor, planifikimi urban e rural si dhe zhvillimi ekonomik, funksione qeverisëse për të cilat të gjitha komunat në Kosovë janë përgjegjëse. Është mënyrë për përmirësimin e jetës së përditshme të qytetarëve, krijimin e besimit ndërmjet serbëve etnikë dhe qeverisë qendrore, sigurimin e lidhjeve më të mira ndërmjet veriut dhe pjesës tjetër të vendit, dhe krijimin e mekanizmave për serbët për pjesëmarrje më të madhe në jetën shoqërore të Kosovës”, thuhet në tekstin e përbashkët  të  dy zyrtarëve të lartë amerikanë, Dreke Chollet dhe Gabriel Escobar.

Kontrolloni gjithashtu

Memli Krasniqi

Memli Krasniqi: Raporti i Departamentit Amerikan të Shtetit lidhur me Kosovën, e pasqyron fytyrën e vërtetë të kësaj qeverie

Kryetari i PDK-së, Memli Krasniqi, pas publikimit të raportit të Departamentiti Amerikan të Shtetit lidhur …