Limak Kosovo
Fillimi / Botimet / Doli nga shtypi libri i Fetnete Ramosajt: “UÇK-ja në Zonën Operative të Dukagjinit (Dokumente të luftës 1998-1999)”
Doli nga shtypi libri i Fetnete Ramosajt: “UÇK-ja në Zonën Operative të Dukagjinit (Dokumente të luftës 1998-1999)”

Doli nga shtypi libri i Fetnete Ramosajt: “UÇK-ja në Zonën Operative të Dukagjinit (Dokumente të luftës 1998-1999)”

Ky libër botohet me rastin e 20-vjetorit të çlirimit të Kosovës!. Libri përmban, shkrime të ndryshme, informata ditore, dëshmi dhe raportime te luftës që janë dhënë nga zonat e luftimeve në rajonin e Zonës Operative të Dukagjinit. Këto të dhëna njëherit janë edhe dëshmi autentike të kohës të dhëna për mediet shqiptare dhe agjencitë më të fuqishme botërore të lajmeve, si: “Zëri i Amerikës”, Agjencia britanike e lajmeve “BBC”, Agjencia gjermane e lajmeve “Dojçe Vele” (Deutsche Welle) etj,  gjatë kohës së luftës në Kosovë.

Është një vepër unikate e kësaj natyre. Dokumentet, intervistat, raportimet nga zonat e luftës, të paraqitura edhe në shtypin dhe mediet e kohës, e paraqesin madhështinë e luftës së lavdishme të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

Ky libër e dokumenton fuqishëm luftën tonë për liri. Është libërdëshmi që i shërben mbamendjes sonë historike, është dëshmi e pakontestueshme e luftës sonë çlirimtare, e heroizmit të luftëtarëve të UÇK-së, shumë prej të cilëve e dhanë jetën e tyre për lirinë që e gëzojmë sot, por është edhe një dëshmi shumë e rëndësishme në shërbim të kujtesës kolektive për të mos harruar.

Libri i Fetnete Ramosajt, “Ushtria Çlirimtare e Kosovës në Zonën Operative të Dukagjinit (Dokumente e raportime të luftës 1998-1999)”, përmban dokumente e dëshmi të dorës së parë, përfshirë edhe disa intervista të përgjegjësve të luftës për Zonën Operative të Dukagjinit. Libri është i ilustruar më fotografi dhe dokumente autentike. Ka 267faqe, botues: Instituti për Studime Gjeopolitike dhe Siguri, këndi për Botime te Veçanta “HASAN PRISHTINA”, Prishtinë, 2019, shtypur në shtypshkronjën “Shkrola”, formati 21×24 cm, tirazhi 500 copë. (F.M.)

Kontrolloni gjithashtu

Albert Z. Zholi: Libri monografik i |Arjan Beqirit: “Jeta ime dhe shokët”, një jetë interesante në tri kohë

Albert Z. Zholi: Libri monografik i |Arjan Beqarit: “Jeta ime dhe shokët”, një jetë interesante në tri kohë

Libri monografik “Jeta ime dhe shokët”,  përbën një hap cilësor në jetën letrare dhe atë ...