leoni

Gëzim Kelmendi

Dr. Gëzim Kelmendi: Krimi i organizuar po e ngulfat Kosovën

Krimi i organizuar dhe kurrupsioni kanë ngulfatur jetën e qytetarëve të Kosovës.

1.Krim në politikë (miliona euro në dreka dhe darka, miliona euro në udhëtime dhe meditje, miliona euro për 70 zv.ministra, keqpërdorime me buxhetin- taksat e qytetarëve, etj.).

  1. Krim në arsim (shitje e notave, shitje e diplomave, ngacmine seksuale , punësime partiake, testi PISA, etj.).
  2. Krim në shëndetësi (mungesë e barnave, rryshfet , vdekje të pacientëve pa dhënë llogari askush, etj.).
  3. Krim në ekonomi (ma shumë importohen produkte nga Serbia se që shiten produkte vendore, degradim i bujqësisë , shkelje e bizneseve të vogla, formim i monopolit për biznismen të lidhur me politikën, nafta dhe benzina e pakontrolluar, etj.).
  4. Krim ndaj punëtorëve (punë mbi 8 orë plus vikendeve, mungesë të kontratave, mosdhënie të pushimeve, largime nga puna, etj.).
  5. Krim në ndërtimtari dhe urbanizëm (ndërtesa të kualitetit të ulët, ndërtesa pa leje, uzurpime të shesheve dhe rrugëve, etj.).

Dhe shumë krime në shumë fusha.

Ky krim i lartë mund të luftohet vetëm nga populli me armën më të fuqishme të kohës së sotme, me ” votë “.

“Vota” është një armë që nëse përdoret si duhet, e vret të keqën dhe krimin.

Por nëse përdoret gabim, e vret vetën dhe të ardhmën e fëmijëve .

Kontrolloni gjithashtu

Xhavit Muqolli: Sot, ne oborrin e Shtëpisë Muze “Masakra e Poklekut” u promovua monografia “Shtëpia me gjak në mure” me autor Afrim Hysenaj

Sot, ne oborrin e Shtëpisë Muze “Masakra e Poklekut” u promovua monografia “Shtëpia me gjak …