Drejtues të sindikatave kanë paralajmëruar se në Kosovë mund të ketë trazira sociale

Drejtues të sindikatave të punëtorëve kanë paralajmëruar se në Kosovë mund të ketë trazira sociale. Kryetari i Sindikatës së Punëtorëve të Sektorit Privat, Jusuf Azemi ka deklaruar në një emision të televizionit 21 se punëtorët e sektorit privat, vazhdimisht kanë qenë të diskriminuar. Ai ka shtuar më tutje se kërkesat e Sindikatës së sektorit privat janë ngritja e pagës minimale në 350 euro dhe sigurimi shëndetësor për secilin punëtor. Nënkryetari i sindikatës së re të KEK-ut, Nexhat Llumnica, ka thënë se për momentin, punëtorët e kësaj korporate nuk do të shkojnë drejtpërdrejt në grevë, për shkak të gjendjen aktuale në Kosovë në fushën e energjisë. Por, ka shtuar ai, nëse nuk realizohen kërkesat e tyre, nuk e përjashton mundësinë që edhe punëtorët e KEK-ut të futen në grevë.

Kontrolloni gjithashtu

Tajar Kağan Ataj: 100-vjetori i marrëdhënieve diplomatike Turqi-Shqipëri, shënon një periudhë e veçantë në mes të dyja vendeve

Tajar Kağan Ataj: 100-vjetori i marrëdhënieve diplomatike Turqi-Shqipëri, shënon një periudhë e veçantë në mes të dyja vendeve

Duke folur për Agjencinë Anadolu, ambasadori i Turqisp, në Tiranë, Tajar Kağan Ataj   vlerësoi marrëdhëniet, …