Fillimi / Lajmet / Duke filluar nga vitet e pasluftës, vetëm gjatë një viti në Kosovë ndodhin mbi 15 mijë aksidente
Duke filluar nga vitet e pasluftës, vetëm gjatë një viti në Kosovë ndodhin mbi 15 mijë aksidente

Duke filluar nga vitet e pasluftës, vetëm gjatë një viti në Kosovë ndodhin mbi 15 mijë aksidente

Duke filluar nga vitet e pasluftës, vetëm gjatë një viti në Kosovës  ndodhin mbi 15 mijë aksidente, u tha në konferencën e organizuar me kryesuesit e këshillave komunalë për Siguri në Bashkësi, ku nga këta të fundit të pranishëm ishin vetëm kryetari i Hanit të Elezit, Rufki Suma dhe ai i Mamushës, Abdylhadi Krasniqi. Për institucionet lokale pati edhe kritika nga OSBE, ku sipas tyre pavarësisht mbështetjes nuk ka pasur progres në siguri. Ministri në detyrë i Punëve të Brendshme, Ekrem Mustafa, i cili ka diskutuar edhe për aksidentet e shumta në të gjitha komunat e Kosovës. Sipas tij është koha e fundit kur institucionet duhet të ndërmarrin diçka për minimizimin e aksidenteve. Për këto aksidente, të cilat në shumë raste po sjellin viktima në njerëz, jam i vetëdijshëm që përgjegjësia kryesore bie mbi institucionet qendrore, një angazhim gjithëpërfshirës është i domosdoshëm me qëllim të marrjes së masave, për të zvogëluar numrin e aksidenteve. Duke analizuar numrin e aksidenteve të trafikut rrugor në Kosovë, gjatë periudhës 1 janar-nëntor 2019, numri i përgjithshëm i aksidenteve gjatë kësaj periudhe kohore është 14 mijë e 113, me fatalitet 99 persona të vdekur, me lëndime 5 mijë e 387, me dëme materiale 8640 ”, tha Ekrem Mustafa.

Kontrolloni gjithashtu

Në mbledhjen e sotme të Qeverisë janë anuluar të gjitha vendimet e ish-ministrit të Jashtëm dhe të Diasporës, Glauk Konjufca

Në mbledhjen e sotme të Qeverisë janë anuluar të gjitha vendimet e ish-ministrit të Jashtëm, Konjufca

Qeveria e udhëhequr nga Kryeministrit Avdullah Hoti ka marrë vendim bashkë me Ministrinë e Jashtme ...