tv dielli
MIT
Airport Adem Jashari
kek
Fillimi / Lajmet / Tahiri: Është shënuar progres substancial në parandalimin dhe trajtimin efikas të rasteve të dhunës në familje
Ministri Tahiri: Është shënuar progres substancial në parandalimin dhe trajtimin efikas të rasteve të dhunës në familje

Tahiri: Është shënuar progres substancial në parandalimin dhe trajtimin efikas të rasteve të dhunës në familje

Ministri në detyrë i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka marrë pjesë në tryezën ku është prezantuar projekti “Baza e të dhënave të rasteve të dhunës në familje”, e cila është realizuar nga Zyra e Koordinatorit Nacional për Mbrojtje nga Dhuna në Familje, e cila funksionon në kuadër të Ministrisë së Drejtësisë. Me këtë rast, ai, tha se Ministria e Drejtësisë, për këto dy vite ka pasur një progres substancial në parandalimin dhe trajtimin efikas të rasteve të dhunës në familje, ndërsa vlerësoi se baza e të dhënave të rasteve të dhunës në familje është e arritur e prekshme. Sipas tij, kjo data-bazë nuk ka qëllim primar grumbullimin e të dhënave sa për t’i evidentuar ato, por edhe analizën shkak-pasojë në mes tyre, analizën e rasteve të dhunës në familje, rrjedhimisht, ndërtimin e një perspektive më efektive që i përgjigjet problemeve reale. Ai tha se janë tri komponentë që e bëjnë të mundur dhe që është punuar për trajtimin dhe parandalimin e dhunës në familje duke filluar në rrafshin e drejtësisë penale ku sipas tij dhuna në familje është sanksionuar për herë të parë si vepër penale në kuadër të Kodit të ri Penal.

Kontrolloni gjithashtu

Ramush Haradinaj thotë se në këtë situatë më mirë do të ishte që Kosova të kishte qeveri të re se sa të shkojë në zgjedhje të reja

Haradinaj: Në këtë kohë më mirë do të ishte që Kosova të kishte qeveri të re se sa të shkojë në zgjedhje të reja

Kryetari në detyrë i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ramush Haradinaj, pas takimit me kryetarin ...