Edi Rama mendon se Republika e Kosovës nuk është dashur të vet-përjashtohet nga Samiti i Ohrit

Edi Rama: Kufiri i Shqipërisë me Kosovën është i njëjtë si ai i Shqipërisë me Greqinë, Malin e Zi dhe Maqedoninë

Pavarësisht retorikave patriotike me qëllim të përfitimit të besimit të bashkëkombësve, kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, në mesazhin që dha për fundin e vitit, tha se hapja e kufirit që do të bëhet me Kosovën, synohet do të bëhet edhe me Malin e Zi, Maqedoninë dhe Greqinë. “Së shpejti, besoj në pranverën që vjen do ta vendosim kufirin mes Shqipërisë dhe Kosovës në regjimin e kritereve teknike të marrëveshjes së Schengenit. Një kufi i hapur që e synojmë edhe me Maqedoninë, Malin e Zi e me Greqinë po ashtu, në një të ardhme shumë më të afërt sesa anëtarësimi ynë në BE.  Rama ka lënë të kuptohet se hapja me Kosovën nuk është fare e ndryshme, as ka për qëllim të ndihmojë shqiptarët këndej dhe andej kufirit, por është një hapje si me të gjitha shtetet me të cilat kufizohet Shqipëria.

Kontrolloni gjithashtu

Faton Klinaku: Arrestimi i luftëtarit të lirisë, Dritan Goxhaj është bërë për t’i frikësuar njerëzit që e kundërshtojnë një gjykatë politike

Faton Klinaku, ka deklaruar se Ushtria Çlirimtare e Kosovës nuk mund të quhet ndërmarrje e përbashkët kriminale

Faton Klinaku, ushtrues detyre i kryetarit të OVL-UÇK-së, ka deklaruar se Ushtria Çlirimtare e Kosovës …