KEK
Fillimi / Lajmet / Edi Rama: Turizmin në Shqipëri në vitin 2020 e kanë shpëtuar turistët kosovarë dhe ata vendorë
Edi Rama

Edi Rama: Turizmin në Shqipëri në vitin 2020 e kanë shpëtuar turistët kosovarë dhe ata vendorë

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ka thënë dje se turizmin në këtë shtet e kanë shpëtuar turistët shqiptarë nga Kosova dhe ata vendorë. “Unë dje isha me një operator turistik dhe jashtë kamerave ma konfirmoi atë që di në fakt, që sezoni i kaluar nuk ishte me humbje. Ndërkohë që pandemia ishte realisht e frikshme për sektorin, por lëvizja që ne bëmë duke mos e mbyllur kufirin me Kosovën dhe fakti që shqiptarët në Shqipëri nuk mundën të ikin jashtë, bëri që hotelet të jenë plot”, tha Rama. Megjithatë, në vitin 2020, turizmi në Shqipëri si sektor i ekonomisë është pa diskutim më i godituri nga pandemia. Varësia e ekonomisë shqiptare nga turizmi është pikërisht arsyeja pse goditja në ekonominë e përgjithshme ka qenë më e madhe në Shqipëri së në vendet e tjera të rajonit.

Kontrolloni gjithashtu

Këshilli i kryetarëve të komunave mblidhet sot për të diskutuar lidhur masat anti-Covid

Këshilli i kryetarëve të komunave mblidhet sot për të diskutuar lidhur masat anti-Covid

Këshilli i kryetarëve të komunave do të mblidhen sot për të folur lidhur masat anti-Covid, ...