KEK
Fillimi / Opinione / Egzon Kastrati: Kosova nën kontekstin e zhvillimit të strategjisë se Brendeve
Egzon Kastrati

Egzon Kastrati: Kosova nën kontekstin e zhvillimit të strategjisë se Brendeve

Ekonomia e Kosovës është tepër e brishtë dhe si e tillë nuk lejon që Kosova të këtë potenciale dhe kapacitete konkurruese me vendet e tjera. Kosova duhet të hartoj një strategji së pari të rris investimet duke fuqizuar sektorin privat e më pastaj të bëhët tepër atraktive edhe për kompanitë multinacionale më një rëndësi të madhe në gjenerim të punësimit dhe promovimit të zhvillimit. Në kuadër të kësaj strategjie me theks të veçantë  duhet të orientohet në tërheqjen e brendeve të njohura më qëllim të promovimit të vendit dhe në të njejtën kohë në rritje të konkurrueshmërisë. KOSOVA së pari duhet të krijoj një sistem politik të qëndrueshëm në funksionim të shtetit ligjor e më pastaj të orientohet në krijimin e një strategjie të brendimit duke tërhequr brende të njohura më qëllim të fuqizimit të sektorit privat. Kosova nuk ka potenciale të bëhët qëndër e zhvillimit rajonal por se paku mund të bëhët një “vatër ” e brendeve të njohura me implikime në zhvillim. Rritja e konkurrueshmërisë përmes brendeve është plan efikas për promovimin e ekonomisë së Kosovës.

Kosova duhet të vendos të bëhët vend i dijes përmes implementimit të inovacionit, teknologjisë dhe brendeve apo ideologjia e zhvillimit “primitiv” do të jetë e orientuar në qymyr.

Kontrolloni gjithashtu

Muharrem Mahmutaj: Fol Hydajet, a pajtohesh me akuzat qe ja bëri Calit kolegu yt, deputet nga grupi i Vetëvendosjes, Haxhi Avdyli

Muharrem Mahmutaj: Fol Hydajet, a pajtohesh me akuzat qe ja bëri Calit kolegu yt, deputet nga grupi i Vetëvendosjes, Haxhi Avdyli

Ish-zëdhënësi i Ushtrisë Çlirimtare të Zonës Operative të Llapit, koloneli,  Muharrem Mahmutaj, i ka parashtruar ...