Është varrosur sot në Mushtisht të Therandës Maxhun Halitjaha, babai i ish-komandantit të Zonës Operative të Pashtrikut, Sadik Halitjaha

Është varrosur sot në Mushtisht të Therandës Maxhun Halitjaha, babai i ish-komandantit të Zonës Operative të Pashtrikut, Sadik Halitjaha

Sot në Mushtisht të Therandës është varrosur Maxhun Halitjaha, babai i ish-komandantit të Zonës Operative të Pashtrikut, Sadik Halitjaha. Kujtojmë së ai ishte edhe njeri ndër luftëtarët më të vjetër të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. Për shkak të veprimtarisë atdhetare djalit të tij, shtëpia e Maxhunit ishte adresë e njohur e shumë veprimtarëve të lëvizjes ilegale atdhetare e familjeve të burgosurve politik. Vetë Maxhuni në moshën 70 vjeçare në kohën e luftës çlirimtare e mori pushkën dhe luftoi për krah trimave çlirimtar.

Kontrolloni gjithashtu

Portali Anadolu Agency, sot shënoi përvjetorin e tetë që nga fillimi i publikimeve të lajmeve në gjuhën shqipe

Portali Anadolu Agency, sot shënoi përvjetorin e tetë që nga fillimi i publikimeve të lajmeve në gjuhën shqipe

Tetë vite më parë, më 1 tetor të vitit 2014, AA nisi publikimin e lajmeve …