Gjykata

Familja e Shaban Sylës dhe Faruk Gashit kërkojnë drejtësi për familjarët e dënuar me rastin “Bllaca”

Familja e Shaban Sylës, Faruk Gashit dhe familje të tjera, pjesëtarët e të cilave janë dënuar  me burg të rëndë, në saje të deklaratave të të instruktuarit të Serbisë, Nazim Bllaca,  kanë  reaguar duke kërkuar drejtësi për rastin e familjarëve  të tyre. Ditë më parë në një dokumentar hulumtues të RTK-së u shfaqen dëshmi, deklarate e dokumente ku saktësohet se Nazim Bllaca nga fshati Ribar i Madh qysh në vitin 1997, ishte inkuadruar për të shërbyer në Shërbimin sekret serb. Ai kishte arritur të infiltrohet në radhët e UÇK-së duke u dhënë informata të rëndësishme, inspektorëve të MUPI-it serb në Kosovë. Edhe pas luftës, Nazim Bllaca kishte bashkëpunuar   me BIA serbe. Ai kishte akuzuar dhjetëra ish luftëtarë të UÇK-së për krime të caktuara, në cilësi të dëshmitarit të mbrojtur të UNMIK-ut e më pas edhe të EULEX-it. Familjarët kanë kërkuar nga organet e drejtësisë që të mos heshtin edhe më tej në lidhjen e Nazim Bllacës me BIA-n serbe, meqë ishin shqiptuar dënime duke marrë për bazë vetëm një dëshmitar, i cili ishte instruktuar nga regjimi serb.

Kontrolloni gjithashtu

Rrezarta Krasniqi: Kompromiset në dëm të Kosovës kjo qeveri i ka bërë standard të politikës së jashtme

Deputetja e LDK-së, Rrezarta Krasniqi, nuk beson që do të hiqen sanksionet e vendosura nga BE-ja

Deputetja e LDK-Së, Rrezarta Krasniqi nuk besojnë që do të hiqen sanksionet e vendosura nga …