Faton Klinaku nga Organizata e Veteranëve të Luftës së UÇK-së thotë se me qeverinë aktuale i kanë shkëputur gjërat

Faton Klinaku: Disa dëshmitarë shqiptarë janë marrë në pyetje, në qytetin Nish të Serbisë

Ushtruesi i detyrës së kryetarit të Organizatës së Veteranëve të Luftës të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, ka deklaruar se disa dëshmitarë shqiptarë janë marrë në pyetje në Nish të Serbisë. Klinaku ka akuzuar vazhdimisht Gjykatën Speciale për ndikim të dukshëm nga Beogradi. Ne i kemi parë letrat, ata s’mund të më dënojnë pse kam lexuar. E di ku i kanë marrë në pyetje, qoftë gjatë luftës, qoftë pas lufte. Edhe pas lufte kanë marrë njerëz në Beograd, e në Nish. Një person që merret në pyetje në Nish dhe që është shqiptar me përkatësi kombëtare, është e mundur që në Serbi të dëshmojë nga frika ka konstatuar, Faton Klinaku.

Kontrolloni gjithashtu

Josep Borrell

Josep Borrell ka thënë se Evropa nuk është e plotë derisa Ballkani Perëndimor të bëhet pjesë e saj

Përfaqësuesi i lartë i Bashkimit Evropian (BE) për politikën e jashtme dhe sigurinë, Josep Borrell, …