leoni

Taulant Hodaj: Procesi gjyqësor kundër kreut të UÇK-së mund të zgjasë deri në vitin 2027

Avokati, Taulant Hodaj, duke folur për gjykimin në Gjykatën Speciale, si dhe  për mundësinë e zgjatjes së procesit kundër kreut të UÇK-së tha se krejt kjo mund të zvarritet deri në vitin 2027. Nëse shkon me këtë ritëm është e vërtetë se mund të shtyhet për aq kohë. Mendoj që nuk është në përputhje me standardet evropiane që janë të vërtetuara nga aktgjykimet e Gjykatës Evropiane për të drejtat e njeriut në Strasburg dhe   ato janë të aplikueshme edhe në Gjykatën Speciale dhe kjo bie ndesh nëse vazhdon me këtë ritëm. Por shpresoj që në të ardhmen që prokuroria do të tërhiqet nga disa dëshmitarë të tjerë në mënyrë që të vazhdojë dhe pastaj mbrojtja mendoj që s’ka me pas shumë dëshmitarë,” tha Hodaj.

Kontrolloni gjithashtu

Radio-Kosova e Lirë sot shënoi 25-vjetorin e përfundimit me sukses të misionit informativ, historik, gjatë luftës së UÇK-së

Radio-Kosova e Lirë, në bashkëpunim me TV-Diellin dhe përkrahës e ndihmës të saj, sot shënoi …