Diplomati austriak, Jan Kickert, ka filluar dëshminë në Gjykatën Speciale në gjykimin kundër krerëve të UÇK-së

Diplomati austriak, Jan Kikert, i cili  kishte shërbyer në Beograd gjatë viteve 1997-1999, ka nisur dëshminë në Gjykatën Speciale në gjykimin  kundër ish-udhëheqësve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. Atë kohë kishte shërbyer si sekretar në Ambasadën e Austrisë në Beograd. Aktualisht Kickert shërben si ambasador austriak në Romë. Në periudhën 1998-1999 ishte dërguar si asistent special i Bashkimit Evropian në Kosovë e nga viti 1999 deri më 2000 ishte këshilltar politik i Përfaqësuesit Special të Sekretarit të Përgjithshëm të Misionit të Administratës së Përkohshme të Kombeve të Bashkuara në Kosovë.

Kontrolloni gjithashtu

Josep Borrell

Josep Borrell ka thënë se Evropa nuk është e plotë derisa Ballkani Perëndimor të bëhet pjesë e saj

Përfaqësuesi i lartë i Bashkimit Evropian (BE) për politikën e jashtme dhe sigurinë, Josep Borrell, …