leoni

Fituesi i 34-të i Çmimit Evropian të Filmit, u shpall "Quo Vadis, Aida?", i regjisores, Jasmina Zhbaniq

Fituesi i 34-të i Çmimit Evropian të Filmit, u shpall “Quo Vadis, Aida?”, i regjisores, Jasmina Zhbaniq

Fituesi i 34-të i Çmimit Evropian të Filmit të shtunën u shpall “Quo Vadis, Aida?”, duke u zgjedhur si filmi më i mirë, raporton Anadolu Agency. Filmi i Jasmila Zhbaniqit, i cili tregon historinë e gjenocidit në Srebrenica, mori edhe dy çmime të tjera në ceremoni. Zhbaniq fitoi çmimin për regjinë më të mirë ndërsa, Jasna Gjuriçiq u vlerësua si aktorja më e mirë për rolin e saj në film. Regjisorja ia kushtoi çmimin nënave dhe grave të Srebrenicës, si dhe baballarëve, grave dhe djemve të vrarë. Aktori më i mirë u shpall Anthony Hopkins për rolin e tij në “The Father”, kurse skenarin më të mirë e fituan Florian Zeller dhe Christopher Hampton.

Kontrolloni gjithashtu

Teuta Shala: Konferenca Shkencore, “Kosova 1989-1999: Organizimi dhe Qëndresa për Çlirim

Sot, në Prishtinë, me rastin e 25-vjetorit të çlirimit, ka filluar punimet Konferenca Shkencore dy …