Gjashtëmbëdhjetë ditë të aktivizimit kundër dhunës gjinore

Në kuadër të Gjashtëmbëdhjetë ditëve të aktivizimit kundër dhunës gjinore, zyrtarja e këtij sektori në komunën e Malishevës, Vera Bytyçi në koordinim edhe me komitetin për Barazi Gjinore, policinë dhe institucione të tjera publike si dhe shoqërinë civile, kanë filluar të realizojnë aktivitetet për vetëdijësimin që të pengohet fenomeni i dhunës ndaj gruas e cila dhunë po degradon dhe po sfidon institucionet publike, ku prehë dhe viktima të kësaj dhune po janë gratë, motrat, vajzat dhe nënat tona, njëherit kërkojmë efikasitet dhe marrje të masave urgjente për kryerësit e veprave të tilla dhe zbatim rigoroz të ligjit ndaj eksponentëve të dhunës. Është punuar edhe një fletëpalosje me pjesë nga konventa e stambollit e cila shpalos të gjitha format e mbrojtjes së grave nga dhuna, aktivitetet do te vazhdojnë ditëve në vijim.

Kontrolloni gjithashtu

Komuna e Vitisë vazhdon me realizimin projekteve të shumta

Në mbarë territorin e komunës së Vitisë, po vazhdohet me realizimin e projekteve të shumta. …