Rexhep Selimi

Gjykata e Apelit ka marrë vendim për vazhdimin e paraburgimit ndaj eprorit të lartë të UÇK-së gjatë luftës, Rexhep Selimi

Gjykata e Apelit në kuadër  të Gjykatës  Speciale, ka marrë vendim për vazhdimin e paraburgimit ndaj eprorit të latë të UÇK-së gjatë luftës, Rexhep Selimi.Rexhep Selimi. Paneli ka vendosur që Selimit t’i refuzohet në tërësi ankesa, dhe rrjedhimisht, atij i vazhdohet paraburgimi. Gjykata e Apelit  ka theksuar në arsyetimin e tij se ekzistojnë sërish rreziqet e përmendura më herët nëse Selimi mbrohet në liri. Sipas aktakuzës, Rexhep Selimi dyshohet për veprat penale që kanë të bëjnë me krime lufte, ndalim të paligjshëm ose arbitrar, trajtim mizor, torturë dhe vrasje të paligjshme që paragjykohet  se janë kryer midis marsit të vitit 1998 dhe shtatorit të viti 1999.

 

Kontrolloni gjithashtu

Nga zjarri që ka përfshirë një kishë në Egjipt, kanë humbur jetën 41 persona dhe shumë të tjerë janë plagosur

Nga zjarri që ka përfshirë një kishë në Egjipt, kanë humbur jetën 41 persona dhe …