Fillimi / Lajmet / Gjykata e Apelit në Maqedoninë e Veriut e lënë në fuqi vendimin e shkallës së parë për grupin e Kumanovës
Gjykata e Apelit në Maqedoninë e Veriut e lënë në fuqi vendimin e shkallës së parë për grupin e Kumanovës

Gjykata e Apelit në Maqedoninë e Veriut e lënë në fuqi vendimin e shkallës së parë për grupin e Kumanovës

Gjykata e Apelit ka lënë në fuqi vendimin e shkallës së parë për grupin e Kumanovës. Asnjë nga ankesat e palës mbrojtëse nuk është pranuar duke lënë në fuqi kështu vendimet e Gjykatës Themelore Shkupi 1 të datës 2 nëntor 2017. Shtatë nga anëtarët e grupit të armatosur janë dënuar më burg të përjetshëm, 13 me nga 40 vjet, 6 me nga 20, 1 me 18 vjet, 2 me nga 14 vjet burg, 2 me nga 13 vjet burg, ndërsa 4 prej tyre për shkak të mungesës së dëshmive ishin liruar nga akuza. Shumica e dënuarave janë shtetas të Kosovës të përfshirë në ngjarjet 9 dhe 10 majit 2015 në lagjen e Trimave në Kumanovë, ku ishin vrarë 8 pjesëtarë të forcave policore dhe 10 pjesëtarë të grupit të armatosur.

Kontrolloni gjithashtu

Haradinaj: Martirët e masakrës së Lybeniqit, që u shndërruan në gurë themeltar të lirisë së vendit tonë

Ramush Haradinaj: Martirët e masakrës së Lybeniqit u shndërruan në gurë themeltar të lirisë së vendit tonë

Në përvjetorin e masakrës së Lybeniqit, kryetari i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ramush Haradinaj, ...