KEK
Fillimi / Lajmet / Halitjaha: Arrestimet në OVL ishin të pa nevojshme krejtësisht dhe vetëm sa e humbin besim në këtë gjykatë
Halitjaha: Arrestimet në OVL ishin të pa nevojshme krejtësisht dhe vetëm se e humbin besim në këtë gjykatë

Halitjaha: Arrestimet në OVL ishin të pa nevojshme krejtësisht dhe vetëm sa e humbin besim në këtë gjykatë

Sadik Halitjaha ish zëvendës-komandant i ZOP-it, lidhur me  vlerësimin  e  arrestimeve  të  pjesëtarëve të OVL-së.  “Arrestimi i kryetarit dhe nënkryetarit  të OVL UÇK-së! Do të kishte kuptim logjik dhe do të konsiderohej normal nga ajo që Gjykata Speciale ka kompetencë, po të bëhej me ftesë. Bastisja dhe arrestimi ishin të pa nevojshëm krejtësisht, pasi që këta kanë pranuar bashkëpunimin ju kanë dorëzuar videon dhe kamerat vëzhguese si dhe ju kanë kthyer të gjitha dosjet e ardhura. Kjo sjellje me fudulluk e duke treguar forcë para të pa mbrojturve para atyre që nuk rezistojnë kjo veç irriton njerëzit dhe humb besimin te drejtësia e kësaj gjykate jo veç të atyre që kanë punë me këtë gjykatë ,por edhe të të gjithë që kuptojnë që është drejtësia. Ky rast i tejdukshëm tregon se luftohet UÇK-ja në përgjithësi. Kësaj mund të i gëzohet  vetëm Serbja dhe bashkëpunëtorët e saj. Askush në Kosovë nuk ka hezituar të ju paraqitet prokurorisë speciale dhe askush s’ka bërë thirrje të i rezistohet kësaj gjykate. Prandaj, e pa nevojshme dhe fodulluk përdorimi i forcës apo paraqitja e saj sidomos në zyrat e të gjithë veteranëve është provokim i rëndë”, ka theksuar ai.

Kontrolloni gjithashtu

Në mëngjesin e sotëm janë takuar kryetari i vendit, Hashim Thaçi, lideri i PDK-së, Kadri Veseli dhe ai i AAK-së, Ramush Haradinaj

Në mëngjesin e sotëm janë takuar kryetari Thaçi, lideri i PDK-së, Kadri Veseli dhe ai i AAK-së, Ramush Haradinaj

Nga Partia Demokratike e Kosovës kanë dhënë detaje për takimin që ka pasur sot i ...