tv dielli
kek
MIT
Airport Adem Jashari
Fillimi / Lajmet / Hamza: Faktori ndërkombëtar  duhet të jetë i ekuilibruar që të hapet rruga e perspektivës së fqinjësisë së mirë
PDK e bojkoton mbledhjen e Kryesisë Kuvendit si shkak i veprimeve të kundërligjshme të kryekuvendares Vjosa Osmani

Hamza: Faktori ndërkombëtar  duhet të jetë i ekuilibruar që të hapet rruga e perspektivës së fqinjësisë së mirë

Ish-ministri i Financave, Bedri Hamza, ka thënë se qëllimi PDK-së është dialogu me Serbinë i cili do t’i shërbej Kosovës për anëtarësim në OKB. “Sa i përket taksës vëmendja krejtësisht po është te Kosova jo të pala tjetër që vazhdimit bën përpjekje për ta tërheqë Kosovën nga organizatat ndërkombëtare. Serbia nuk ka bërë veprime vetëm pas taksës. Faktori ndërkombëtar duhet të jetë i ekuilibruar që të hapet rruga e perspektivës së fqinjësisë së mirë”, ka thënë Hamza. “Serbia ka humb një treg në aspektin ekonomik. Po dëgjoj se bëhet fjalë për 400 milionë euro humbje, por ju ka shkaktuar humbje të tregut, sepse për ato produkte ka mundur të gjejë treg tjetër”. “Disa kompani ka mundur të kenë ndonjë përfitim, por disa tjera kosto më të lartë për furnizim. Në aspektin e të hyrave buxhetore nuk kanë pasë ndikim të madh. Taksa e ka pasë më shumë aspektin politik shtetëror sesa që mund të shihet ndonjë efekt i taksës sepse ka pasë mundësi për treg në vendet tjera”.

Kontrolloni gjithashtu

Gent Cakaj: Do të riatdhesohen shqiptarët e bllokuar në hapësirën evropiane për shkak të masave ndaj COVID-19

Gent Cakaj: Do të riatdhesohen shqiptarët e bllokuar në hapësirën evropiane për shkak të masave ndaj COVID-19

Ministri në detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme të Shqipërisë, Gent Cakaj, ka bërë ...