Albin Kurti sërish në Greqi për herën e dytë brenda një periudhe relativisht të shkurt

Harron Albin Kurti, apo nuk ka të dhëna të plota se cilët kanë qenë dhe janë mësimdhënësit e viteve ‘9o-të

Duke folur në ceremoninë e hapjes së Kampit Veror në gjimnazin “Loyola” në Prizren, Albin Kurti ua kujtoi të pranishmëve  se mësimdhënësit dikur kanë rrezikuar jetën e tyre për të shkolluar brezat. Ne kishim mësimdhënës të guximshëm, burra e gra, që rrezikuan jetën e tyre për edukimin e fëmijëve tanë, duke aluduar në mësimdhënësit e sotëm, të cilët ndodhen në grevë dhe duke harruar, apo duke anashkaluar me qëllim  se pjesa më ma e madhe  e tyre, ata që kanë mbi 55 vjet, sidomos sindikalistët janë  pikërisht ata mësues e mësimdhënës që kanë punuar në arsim në vitet 90-të. Kurti harron të përmend edhe faktin se janë më tepër se 350 mësues, arsimtarë e profesorë  që kanë rënë dëshmorë në luftën e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, qindra të tjerë janë plagosur kundër regjimit serb të Millosheviqit, ndërsa mijëra prej tyre kanë marrë pjesë aktive në luftën tonë çlirimtare dhe fitimtare.

Kontrolloni gjithashtu

Rama

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, po qëndron për një vizitë zyrtare, në Azerbajxhan

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, në kuadër të vizitës në Azerjbajxhan,  u takua  me kryetarin …