Hartmann: Millosheviqi ishte vetë-helmuar

Hartmann: Millosheviqi ishte vetë-helmuar

Ish-zëdhënësja e Prokurorisë së Hagës, Florence Hartman ka sjellë hollësi tronditëse në lidhje me vdekjen e ish-kryetarit serb, Sllobodan Millosheviq. Në një intervistë për të përditshmen kroate ‘Expreso’, ajo ka thënë se Millosheviqit e kishte helmuar veten me ‘rifampicin’ me qëllim të përkeqësimit të gjendjes së vet, në mënyrë që t’i mundësohej mbrojtja në liri dhe ikja në Rusi. Hartmann ka thënë se Millosheviq ka provuar të helmohet, duke përdorur droga, të cilat ishin për trajtimin e lebrave. Kjo, sipas saj, ka reaguar në funksionimin e lartë të gjakut, prej të cilës ka pësuar më pas. Sipas Hartmann, strategjia e Millosheviqit ishte për të shmangur një bindje që dikush që ishte në krye të një vendi, ka mbetur në histori si keqbërës për gjenocid.

Kontrolloni gjithashtu

OVL-UÇK

Më 12 prill të vitit 1999 në frontet e luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës kanë rënë dëshmorët:

Më 12 prill të vitit  1999  në frontet e luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës …