Hashim Thaçi

Hashim Thaçi: Faktori vendor shkaktar për mos shndërrimin e FSK-së në FAK

Kryetari i Kosovës, Hashim Thaçi gjatë një debati ka folur edhe për shtyrjen e vazhdueshme lidhur me  themelimin e Forcës së Armatosur të Kosovës. Ai ka thënë se sa i përket transformimit të FSK-së në ushtri. Gjithçka varet nga ne. Kjo do të jete forcë multietnike me vizion euroatlantik. Ne momentin qe do te kemi pajtueshmëri te faktorit relevant, do te fillojmë më ndryshimet kushtetuese.  Thaçi nuk ka përmendur faktin se sipas Pakos së Ahtisarit dhe marrëveshjeve që ka bërë me Serbinë, është pakica serbe në Kubvend e cila pengon transformimin e FSK-së në FAK.

Kontrolloni gjithashtu

Lajçak

Miroslav Lajçak: Gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor janë në procese të ndryshme të pranimit në BE

Emisari i BE-së për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak, ka marrë pjesë aktive në Konferencën e …