KEK
Fillimi / Lajmet / Holanda ndër shtetet e vetme të Evropës, e cila nuk e ka ndihmuar Shqipërinë nga pasojat e tërmetit
Një tërmet i fuqisë 4.52 shkallësh të rihterit e ka goditur sot qytetin e Kukësit, dridhjet e tij janë dëgjuar edhe në Kosovë

Holanda ndër shtetet e vetme të Evropës, e cila nuk e ka ndihmuar Shqipërinë nga pasojat e tërmetit

Urrejtja e Shtetit të Holandës ndaj Shqipërisë, shqiptarëve dhe myslimanëve përgjithësisht doli në sipërfaqe edhe kësaj radhe. Ky është i vetmi shtet i pasur i Evropës që nuk i ka ndihmuar Shqipërisë me rastin e tërmetit katasgrofal të 26 nëntorit. Ish-ambasadori i OSBE,  Robert Bosch ka publikuar në listën e shteteve që ka ndihmuar deri më tani Shqipërinë. Në listë vihet re mungesa e Holandës, ku Bosch e ka konsideruar një turp. Çfarë turpi, Holanda e pasur nuk është aty! Çfarë po shkon keq me ne, kemi qenë gjithmonë aty për të ndihmuar, ka shkruar Bosh. Holanda dhe Franca janë nga vendet që më së shumti i urrejnë shqiptarët dhe pengojnë anëtarësimin e Shqipërisë në Be dhe liberalizimin e vizave për Kosovën. Duhet sjellë në kujtesë  edhe faktin tashmë historik  se në verë të vitit 1995 ishin trupat holandeze që mashtruan boshnjakët myslimanë të vendosen në rajonin e Srebrenicës, duke e shpallur zonë të lirë dhe pikërisht at serbët për dy ditë vranë e masakruan mbi tetë mijë boshnjakë.

Kontrolloni gjithashtu

Rrethimi i Tretë i Kullës së Jasharëve në Prekaz, më 5, 6 dhe 7 mars 1998 – Epopeja e UÇK-së

Beteja e Tretë e Jasharëve në Prekaz, më 5, 6 dhe 7 mars 1998 – Epopeja e UÇK-së

23 vjet më parë rreth e përqark Fabrikës së Municionit në Skënderaj, më 3 e ...