Fillimi / Lajmet / Hoti: Me profesionalizimin e tyre pjesëtarët FSK-së do të japin kontribut për paqe në rajon e botë
Kryeministri Hoti: Buxheti i shtetit për vitin 2021 do të dërgohet së shpejti në Kuvendin e Kosovës

Hoti: Me profesionalizimin e tyre pjesëtarët FSK-së do të japin kontribut për paqe në rajon e botë

I pari i Qeverisë së Kosovës, Avdullah Hoti ka shkruar për dy vjetorin e transformimit të Forcës së Sigurisë së Kosovës në ushtri. Kryeministri derisa e ka quajtur ditë historike 14 dhjetorin, ai shton edhe se angazhimi dhe përkushtimi i djemve dhe vajave në FSK është për çdo lëvdatë. “Kosovë, Urime 14 Dhjetori – Dita e Ushtrisë! Dy vjet më parë, Kuvendi i Republikës së Kosovës miratoi tri Ligje, të cilat bën të mundur transformimin e Forcës së Sigurisë së Kosovës në Ushtri. Në këtë ditë historike uroj të gjithë qytetarët e Republikës së Kosovës, ndërsa pjesëtarët e FSK-së i përgëzoj për të arriturat e vazhdueshme. Angazhimi dhe përkushtimi i djemve dhe vajzave tona në FSK është për çdo lëvdatë, ndërsa ndihma e miqve tanë në ngritjen e kapaciteteve të tyre ka qenë dhe mbetet e jashtëzakonshme, për çka u jemi falënderues përherë. FSK-ja në NATO është synimi ynë. Me profesionalizimin e tyre vajzat dhe djemtë e Kosovës do të japin kontribut të çmuar për paqe në rajon dhe në botë”, ka shkruar Hoti.

Kontrolloni gjithashtu

Sipas Organizatës Freedom House, Shqipëria dhe Kosova vazhdojnë të mbeten pjesërisht të lira

Sipas Organizatës Freedom House, Shqipëria dhe Kosova vazhdojnë të mbeten pjesërisht të lira

Organizata Freedom House arriti në përfundimin se në vitin 2020 aktorët autoritarë u bënë më ...