KEK
Fillimi / Lajmet / Humbjet e bizneseve në vend janë 1 miliard euro, nëse nuk intervenohet tani kolapsi ekonomik është i pa shmangshëm
Humbjet e bizneseve në vend janë 1 miliard euro, nëse nuk intervenohet tani kolapsi ekonomik është i pa shmangshëm

Humbjet e bizneseve në vend janë 1 miliard euro, nëse nuk intervenohet tani kolapsi ekonomik është i pa shmangshëm

Nga fillimi i pandemisë e deri më tani humbjet e bizneseve në vend janë 1 miliard euro, që është një alarm për vendimmarrësit. Kështu është thënë në konferencën e përbashkët të Odës Ekonomike të Kosovës dhe Odës Ekonomike Amerikane në Kosovë. Kryetari i OEK, Berat Rukiqi theksoi se nëse nuk intervenohet në shtator dhe në muajin tetor, kolapsi ekonomik është i pa shmangshëm, që sipas tij, do të ketë mbyllje të vendeve të punës dhe falimentim të bizneseve. Rukiqi tha se gjendja ekonomike është e rëndë dhe institucionet po tregojnë paaftësi për trajtimin e kësaj gjendje. Ndërsa, edhe sot nuk ka kulur ligji për rimëkëmbje ekonomike në Kuvend. Drejtori ekzekutiv i OEAK, Arian Zeka ka thënë se mos kalimi i ligjit në Kuvend për rimëkëmbje është për keqardhje.

Kontrolloni gjithashtu

Sot bëhen 52 vjet nga shpërthimi i demonstratave shqiptare të vitit 1968 që kërkoheshin të drejta dhe barazi

52 vjet nga shpërthimi i demonstratave shqiptare të vitit 1968 në të cilat kërkoheshin të drejta dhe barazi

Sot janë bërë 52 vjet nga demonstratat shqiptare të vitit 1968 në Kosovë, të cilës ...