Fillimi / Lajmet / I dërguari amerikan për Ballkanin, G. Escobar dhe zëvendës-kryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviq, biseduan në Uashington
I dërguari amerikan për Ballkanin, G. Escobar dhe zëvendës-kryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviq, biseduan në Uashington

I dërguari amerikan për Ballkanin, G. Escobar dhe zëvendës-kryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviq, biseduan në Uashington

I dërguari amerikan për Ballkanin, Gabriel Escobar dhe zëvendës-kryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviq, në ndërtesën e Departamentit të Shtetit në Washington, folën për situatën e përgjithshme politike dhe qëndrimin e administratës së re amerikane ndaj Ballkanit Perëndimor. Qeveria malazeze deklaroi se i dërguari amerikan në Ballkan tha se Shtetet e Bashkuara dhe Mali i Zi nuk ishin vetëm miq, por edhe aleatë,  dhe sPodgorica mbeti e fortë në kursin euroatlantik, në mënyrë që Ballkani Perëndimor të bëhet anëtar i plotë i Bashkimit Evropian. Abazoviq theksoi se  rajoni ka nevojë për udhëheqës të rinj të cilët do të ndryshojnë fokusin nga temat kombëtare dhe fetare në ekonomi dhe tema që janë me rëndësi jetike për popullatën. Në  këtë drejtim, Abazoviq potencoi se Mali i Zi dëshiron marrëdhëniet më të mira fqinjësore në Ballkanin Perëndimor dhe një ndryshim në imazhin e rajonit në arenën ndërkombëtare.

Kontrolloni gjithashtu

Joe Biden: Agjenda ime nuk është kundër Rusisë apo dikujt tjetër, por është për Shtetet e Bashkuara të Amerikës

Presidenti amerikan Joe Biden paralajmëron Rusinë për Ukrainën

Kryetari amerikan, Xho Bajden,  u zotua se do ta bëjë shumë të vështirë për kryetarin ...