kek
mbpzhr 2018
Airport Adem Jashari
MIT
Fillimi / Lajmet / IKSHPK: Virusi i Nilit perëndimor është shfaqur në Ballkan por jo në Kosovë
Ndërtimi i spitalit kirurgjik-pediatrik në Prishtinë nuk pritet të përfundojë deri në vitin 2020

IKSHPK: Virusi i Nilit perëndimor është shfaqur në Ballkan por jo në Kosovë

Instituti i Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës ka saktësuar se Virusi i Nilit Perëndimor (VNP) është shfaqur në Ballkan por jo në Kosovë. Ky institut ju ka bërë thirrje qytetarëve që të kenë kujdes nga pickimi i mushkonjave dhe të ju shmangën kontakteve me to.  Instituti i Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës ka përkujtuar se Virusi i Nilit Perëndimor zakonisht gjendet në Afrikë, Evropë, Lindjen e Mesme, Amerikën Veriore dhe Azinë Perëndimore. VNP është ruajtur në natyrë nëpërmjet ciklit i cili përfshinë transmetimin në mes zogjve dhe mushkonjave. Njerëzit, kuajt dhe gjitarët tjerë mund të infektohen. Që nga paraqitja në vitin 1999 në SHBA, virusi është përhapur edhe në Kanada deri në Venezuelë.

Kontrolloni gjithashtu

Përkujtohen dëshmorët e kombit, Ismet Jashari, Gani Kastrati, Afrim Buçaj, Nuhi Mazrekun dhe Habib Zogaj

Përkujtohen dëshmorët e kombit, Ismet Jashari, Gani Kastrati, Afrim Buçaj, Nuhi Mazrekun dhe Habib Zogaj

Në nderim dhe përkujtim të dëshmorëve të kombit, Ismet Jashari Kumanova, Gani Kastrati Afrim Buçaj, ...