J. Juratoviq: Shembulli më i mirë për Kosovën e Serbinë është ai i dy Gjermanive, të cilat nuk e njohën njëra-tjetrën, por ishin anëtare të OKB-së

J. Juratoviq: Shembulli më i mirë për Kosovën e Serbinë është ai i dy Gjermanive, të cilat nuk e njohën njëra-tjetrën, por ishin anëtare të OKB-së

Deputeti i Partisë Socialdemokrate Gjermane, Josip Juratoviq, është cituar të ketë deklaruar se Serbia nuk duhet të ketë prioritet bllokimin e hyrjes së Kosovës në institucionet ndërkombëtare, sepse Kosova përmes institucioneve ndërkombëtare obligohet të respektojë rregullat ndërkombëtare për serbët. Juratoviq ka thënë se pa rregulluar marrëdhëniet ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, as Serbia e as Kosova nuk do të hyjnë në BE.  Albin Kurti dhe Aleksander Vuçiq duhet  t’i thonë qytetarëve të shteteve të tyre  të tyre, sepse çdo vonesë mund të zgjasë ekzistencën e tyre politike, por rrezikon popujt e tyre, jo vetëm në aspektin e luftës dhe paqes, por edhe në aspektin e jetës së përditshme”, tha Juratoviq. Ai theksoi se shembulli më i mirë për këtë janë dy Gjermanitë para rënies së Murit të Berlinit”, të cilat kurrë nuk e njohën njëra-tjetrën, por ishin anëtarë të bashkësisë ndërkombëtare. Do të vijë koha kur shoqëritë moderne demokratike do të ndërtohen si në Serbi ashtu edhe në Kosovë dhe ato do të gjejnë lehtësisht një zgjidhje përpara se të anëtarësohen në BE. Kujt i intereson më shumë mosmarrëveshja për kufirin e Kroacisë me Slloveninë pas hyrjes së Kroacisë në Shengen”, tha Juratoviq.

Kontrolloni gjithashtu

Policisa

Policia e Kosovës nuk është e kënaqur me pagat e reja, të cilat i ka caktuar Qeveria

Pavarësisht se Qeveria e Kosovës njoftoi se, përmes Ligjit të ri për pagat në sektorin …