Fillimi / Kultura / Jakup Krasniqi: DHEMBJE E KRENARI
Jakup Krasniqi

Jakup Krasniqi: DHEMBJE E KRENARI

Dhemb oh dhemb
Kur të shenjtën luftë
Ta bëjnë leckë e paçavure
Ata që nuk luftuan kurrë
E ngritur kishin të bardhin flamur!
Dhemb oh dhemb
Kur idealet njerëzore
I keqpërdorin horrat
E zemra të pikon gjak
Sikur të kafshojnë korbat!
Dhemb oh dhemb
Kur liria përdhoset
Nga t’mjerët faqezinj
Dashuria njerëzore
Tretet ndër breza e të rinj!
Dhemb oh dhemb
Ndaj nuk duhet heshtur
Për shëmti pas shëmtie
Nga ata që edhe sot
I bëjnë argatin tradhtisë!
Dhemb oh dhemb po ç’krenari
Testamenti me gjak i shkruar
Nga flijimtarët tanë biblikë
Për të qenë prore vigjilentë

Në mbrojtje të Djepit fisnik!

 
14 korrik 2019

Kontrolloni gjithashtu

Tradhetia

Ahmet Qeriqi: Stigmatizimi i tradhtisë në këngët tona rapsodike është temë e veçantë e memories shqiptare

Kënga e Kolë Gjegjit dhe Kënga e Lym Hoxhës Stigmatizimi i tradhtisë në këngët tona ...