Jason Steinhauer diskuton për sfidat që Ballkani Perëndimor përballet në luftën kundër dezinformimit

Në një intervistë për Zërin e Amerikës, historiani amerikan, Xhejson  Shtainhauer ka folur për fushatat dezinformuese të Rusisë në Ballkanin Perëndimor dhe rolin e tyre në përçarjen e shoqërive dhe vendet e këtij rajoni. Ai shpreh shqetësimin e tij për planin rus që synon të minojë marrëdhëniet ndërmjet Kosovës, Shteteve të Bashkuara dhe Bashkimit Evropian, duke përdorur dezinformimin për të krijuar ndarje dhe largimin nga rreshtimi me aleancën transatlantike. Steinhauer gjithashtu diskuton sfidat që Ballkani Perëndimor përballet në luftën kundër dezinformimit, duke përmendur nevojën për të investuar në të lexuarin kritik të mediave dhe të historisë. Në lidhje me metodat e përdorura nga Rusia, Shtainhauer vë në dukje se fushatat dezinformuese janë të suksesshme për shkak të burimeve financiare të mëdha, përdorimit të platformat sociale dhe arsyeve historike dhe strukturore në rajon. Ai shpreh shqetësimin për mungesën e zgjidhjeve efektive për sfidat komplekse që paraqet dezinformimi në Ballkanin Perëndimor dhe në nivel global.

Kontrolloni gjithashtu

Bekim Haxhiu: Kaq keq, e kaq tradhtisht si Albin Kurti, nuk ka vepruar as Esat Pashë Toptani

Deputeti i PDK-së, Bekim Haxhiu ka reaguar ndaj kryeministrit Kurti i cili akuzoi  ish kryeministrat …