KEK
Fillimi / Lajmet / Joe Biden, ka ftuar përfaqësuesit e 110 shteteve në Samitin virtual për Demokraci, që do të mbajet në dhjetor të këtij viti
Joe Biden

Joe Biden, ka ftuar përfaqësuesit e 110 shteteve në Samitin virtual për Demokraci, që do të mbajet në dhjetor të këtij viti

Presidenti amerikan, Joe Biden, ka ftuar rreth 110 shtete në Samitin virtual për Demokraci, që zhvillohet për herë të parë në dhjetor të këtij viti. Në mesin e të ftuarve janë aleatët Perëndimorë, por jo Kina dhe Rusia, sipas një një liste të publikuar në faqen e Departamentit amerikan të Shtetit më 23 nëntor. Kosova, dhe Serbia, fillimisht nuk kanë qenë të ftuara për të marrë pjesë në këtë Samit por ndërkohë, Uashingtoni zyrtar i ka ftuar edhe këto shtete përveç Bosnje-Hercegovinës. Samiti për demokraci do të ketë tri tema kyçe: mbrojtjen kundër autoritarizmit, adresimin dhe luftimin e korrupsionit dhe avancimin e respektimit të të drejtave të njeriut.

Kontrolloni gjithashtu

Liderët nga vendet e rajonit dhe zyrtarë të lartë të BE-së , kanë shprehur solidaritetin e tyre me Maqedoninë e Veriut

Janë mësuar disa shkaqet dhe vendi ku nisi në fillim zjarri në autobusin që u përflak më 23 nëntor në Bullgari

Janë mësuar shkaqet dhe vendi ku nisi në fillim zjarri në autobusin që u përflak ...