Fillimi / Kultura / Jusuf Zenunaj: Erdhi koha e pushimit
Jusuf Zenunaj

Jusuf Zenunaj: Erdhi koha e pushimit

Erdhi koha e pushimit
për sy e për veshë,
hekurudha e nëntokës
pengë kohës do t’i mbesë,
Premtimet e fushatës
si shkumë sapuni buzë lumi,
me këngën e vjetër
sapo të na lë gjumi..

J.Z. 19 tetor 2017

 

 SHPALIM ËNDRRE

 

Një garues në fushatë
ëndrrën e shpaloi,
qytetin e ndarë
nëntokë ta bashkojë,
jo me shkop magjik,
por me hekurudhë…

 

J.Z. 19 tetor 2017

 

VENDI PËRRALLOR

Sa plane të bukura
shpalohen në fushata
e shkurtër është dita,
e gjatë bëhet nata !
Premtime e brohoritje
në fshat e n’qytet,
për zhvillimet në komuna
në këto katër vjet.
Ku ishin këta të ditur
që heqin edhe valle;
në kostume të bukura
stolisur me kollare ? !
Vendi do të lulëzojë
me fjalë e në letër,
as në përralla
si tonin nuk gjen tjetër…

J.Z. 17 tetor 2017

Kontrolloni gjithashtu

Safet HASANI: NJË STUDIM I THUKËT PËR NJË VEPËR MADHORE

Safet HASANI: NJË STUDIM I THUKËT PËR NJË VEPËR MADHORE

(Xhemail Ali PECI, Adem  Jashari dhe zjarri i shenjtë i shqiptarizmit në veprën e Bedri ...